Herstel houtwerk bij muurplaat

technossomy

  • #1
Een schimmelplek die mij een beetje begon te irriteren wilde ik oplossen en heb wat gips weggehaald en kom het volgende tegen. De namen + materiaal + bemating heb ik zelf naar beste kunnen toegevoegd:
A; muurplaat, eiken, ca. 22cm
B: ???, eiken, 7cm
C: ???, eiken, 5cm x 7cm
D: ???, eiken, 10cm x 9 cm
E: ???, eiken, 7cm x 18 cm
F: vuren regelwerk, nieuw
G: vuren regelwerk, nieuw
H: verwijderde gipsplaat, 16cm breed
I: een soort klos tussen B en E (niet zichtbaar op foto), nieuw

Materiaal is niet zo van belang, in die zin dat eiken in feite origineel betekent (mogelijk begin 20e eeuw) en nieuw een aanpassing uit 1995 en in de tekening in geel.
Stukken A, D en E lopen door tot in de muur: op de foto zijn de bakstenen zichtbaar achter de letter I. De bakstenenmuur op de tekening staat niet op de foto. Om de tekening helemaal op schaal te krijgen is een beetje een gedoe, maar beter dan alleen een foto.

1- Kan iemand de onderdelen B, C, D en E benoemen?
2- Bij A heb ik gesteld "muurplaat", maar ik dacht dat muurplaten altijd op muren rustten? Dus is dit iets anders? Ik weet vrij zeker dat de dakgoot erboven zit, hetgeen ook de vochtplek verklaart.
3- Op de manier waarop C is afgekant lijkt het er op dat C op E had moeten rusten. Zo ja, betekent dit dat E hersteld moet worden? Of wellicht vervangen?

De vochtplek zelf is een kwestie van tijdig bladeren verwijderen en hemelwater-afvoer schoonhouden en mijn vragen gaan daarom alleen over wat we hier zien en een mogelijke aanpak voor herstel.

muurplaat_.jpg
muurplaat.png
 
Laatst bewerkt:

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu