Herrie uit het riool

KlasseKlus

  • #1
Sinds enkele dagen horen we in de badkamer op de eerste verdieping na het wegspoelen van water (toilet, wastafel) een tamelijk hard geluid uit het doucheputje. Als je bij het doucheputje luistert, hoor je het water bij wijze van spreken het riool in vallen en enkele tellen daarna hoor je een 'boerend' geluid. Het klinkt alsof er helemaal geen water in de afvoerleidingen staat.

Het rare geluid treedt op bij doorspoelen van het toilet en wastafel in de badkamer, maar niet of nauwelijks bij het spoelen van water door het doucheputje. Als we het toilet beneden doorspoelen hoor je het ook wel, maar veel minder.

Wat verder opvalt is het volgende:
- de doorstroming is goed; het water spoelt niet langzamer weg dan normaal
- in de 'zwanehals' van het doucheputje staat minder water dan normaal (normaal is dat een paar cm, nu bijna niets),
- tijdens het doorspoelen is er geen sprake van leegtrekken van (de zwanehals van) het toilet.
- Aan de standleiding is niets bijzonders te zien. Deze is buitendaks afgedekt met een dakpan met ventilatiesleuven. Theoretisch zou er een vogelnest onder de pannen kunnen zitten, maar die mogelijkheid sluit ik vooralsnog uit.


Enig idee wat hier aan de hand kan zijn? Kan het te maken hebben met de warmte van de laatste dagen; dat er daardoor minder water in het riool staat ofzo?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Heb je de zwanenhals wel bijgevuld?
Het is warm dus verdampt het water in de zwanenhals snel en heb je dus geen afsluiting naar het riool.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Je kunt het douche putje bij warm weer als deze lang niet word gebruikt wat vullen met slaolie zodat water niet verdampt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu