Waterslagdemper verstandigste keuze herrie

Conradus

  • #1
Ik heb tussen de kraan en de slang van de wasmachine een slagdemper geplaats. Het slaan van de waterleiding is nu een behoorlijk stuk minder maar naar mijn zin nog niet voldoende.
Nu zijn er meerdere kranen voor een wasmachine te koop, met of zonder een terugslagklep buiten de andere tergloopbeveiliging.
Of er nu een zonder of met die terugslapklep op zit weet ik even niet maar mijn vraag is welke is de verstandigste keuze om zo weinig mogelijk herrie te krijgen bij het afsluiten van de watertoevoer door de elektomagnetische klep van de wasmachine.
Verder merk ik dat ik het slaan ook behoorlijk kan verminderen door de kraan maar een omwenteling los te zetten. Water loopt dan minder snel en het afsluiten geeft daardoor ook veel minder herrie. Wel vraag ik me af of de wasmachine daar geen problemen mee heeft nu het water langzamer stroomt. Weet niet of de eerste inlaat tijd of niveau gestuurd is.
Want als dat eerste het geval is zou er wel eens te weinig water in kunnen staan op het moment dat het verwarmingselement inkomt. Kan me eigenlijk niet voorstellen dat er ook niet op niveau gecontroleerd wordt alvorens het verwarmingselement inkomt maar je weet maar nooit.
Ik heb een Miele W821, misschien is er iemand die mij meer zekerheid kan geven op dit laatste.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je moet kijken als er ergens leidingen los zitten of tegen elkander aan zitten
Keerkleppen willen ook vaak het probleem zijn, vaak die van de watermeter laat die evt controleren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu