Spoelbak in keuken maakt herrie

Cgs

  • #1
Hoi,

Onze spoelbak maakt al enige tijd herrie wanneer het water is weggelopen, dus niet tijdens het weglopen, maar nadat het water verdwenen is uit de spoelbak. Daarna duurt het soms nog wel 5 tot 10 minuten dat de spoelbak als het ware nog plop geluiden maakt.

Nu heb ik al wat zaken geprobeerd en op internet gezocht, maar ik weet niet goed wat het probleem kan zijn en wat ik er aan kan doen om het te verhelpen.

In eerste instantie zag ik dat de aansluiting van de vaatwasser boven de sifon zat. Dit heb ik nu omgedraaid, maar het lijkt alleen maar erger te zijn geworden, omdat de vaatwasser bij het wegspoelen nu hetzelfde geluid maakt.
Verder is er geen verstopping in de sifon, want die heb ik helemaal uit elkaar gehad. Een volle spoelbak met water loopt ook goed weg. Pas daarna begint het plopgeluid.

Ik heb ook nog geprobeerd om kokend water rechtstreeks in de afvoerbuis, dus zonder sifon etc. te gieten. Dit ging prima en er waren geen rare geluiden.

Zie hieronder een foto van hoe de situatie nu is.
Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen of tips kan geven.

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Vermoedelijk een verstopping/vernauwing in de afvoerpijp verderop. Of een verzakte leiding waardoor de leiding werkt als een tweede sifon.
De sifon eraf en met een dunne ontstoppingsveer door de afvoer gaan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu