Hellend dak over meerdere verdiepingen isoleren

Suepahfly

  • #1
Ons huis (bj 1936) heeft een hellend pannendak. Dat overspant de zolderverdieping en loopt (deels) door over de 1e verdieping. Dakopbouw van buiten naar binnen: pannen, panlatten, tengels, mes/groef-planken dakbeschot, gordingen. De bedoeling is om de het zolderdak na te isoleren en de zolder als slaap/werkvertrek te gaan gebruiken.

Is er een gebruikelijke manier om bij naisolatie het dampscherm (warme zijde) op een verdiepingsvloer (tussen 1e en zolder) aan te laten sluiten? Moet het doorlopen, juist onderbreken of nog iets anders? Hieronder meer details en een situatieschets.

dakdoorsnede noord.png


Bij badkamer loopt het hellend dak door tot op de buitenmuur. (linker deel schets)
Bij de slaapkamer gaat het hellend pannendak over in een overstekend plat dak over de raamkozijnen heen. (rechter deel schets)

De badkamer: nu voorzien van pvc schroten. Die gaan/moeten eraf.
Er kan niet teveel binnenruimte opgeofferd worden, dus ik denk daar aan een relatief bescheiden dikte PIR tegen het schuine dakbeschot. Voor geluidsdemping ook iets van wol tussen de (zolder)vloerbalken. Dampscherm aan de warme zijde badkamer over PIR en balken. Afwerken met groene gipsplaat.
Beste is de isolatie van het schuine dakbeschot aan te laten sluiten op de spouwisolatie? Hoe sluit het dampscherm dan aan op de muur?

De slaapkamer: hier is een aantal jaar terug het plafond gerenoveerd. Nieuwe metalstud frame tussen de balken geplaatst, afgewerkt met een dubbele laag gipsplaat. Er is ook rockwool geplaatst tussen de balken. Bij het kleine stukje hellend dak is deze wol zonder folies tegen het dakbeschot geplaatst.

Als ik nu de zolder ga doen, hoe breng ik dan het dampscherm (warme zijde) aan? Moet ik het kleine stukje hellend dak op de 1e verdieping dan ook nog van dampscherm voorzien?

Meedenken wordt gewaardeerd!
 
Laatst bewerkt:

Suepahfly

  • #2
Ik zal mijn vraag hierboven niet duidelijk gesteld hebben...

Als ik de het pannendak op zolder naisoleer en daarbij een dampscherm aanbreng dat aansluit op de het dakbeschot, is er dan niet nog steeds een lek voor warme vochtige lucht via de zolder(balken)vloer?
Wat is de gebruikelijke dampscherm aanpak als het dak voorbij de zoldervloer doorloopt?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu