Wie heeft er nou gelijk rondom vloerisolatie?

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #21
plezierklusser schreef:
@Boertje125 hier een onafhankelijke adviseur over de vloer gehad met een groen hart, dus die was geen fan van PUR. Dus ook dan een gekleurd advies gehad. Alles blijft voor- en nadelen houden en uiteindelijk moet je nog steeds als bewoner besluiten.
Die koudebruggen voorkomen klinkt zeker als een pré voor PUR. Bij de bubbelfolie wordt dat bereikt door c.a. 10cm naar beneden door te laten lopen over de wand. Maar bij de folie-zakken lijkt daar geen aandacht voor.

Interessante punten worden op dit topic aangestipt.
Icynene is de groene variant van pur dat is een schuim op waterbasis.
is nog niet heel lang op de markt in nederland waneer heb je die adviseur gehad?
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #22
@plezierklusser, bij de meeste aanbieders van folies e.d. zijn certificaten en isolatiewaardes te vinden. Echter gaat het bijna altijd om andere waardes dan de reguliere rc' waardes. Dat is niet voor niets en komt voort uit het feit dat de folies volgens de standaardberekeningen onvoldoende presteren.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #23
@Mn22 Worden subsidies dan op valse gronden gegeven? En wat dan bij het energielabel?
Het bekenste merk luchtkussen folie zegt een rc van 3,8 te hebben.
 

plezierklusser

  • #24
@Boertje125 die adviseur is rond de jaarwisseling bij ons geweest, dus recent. Hij was meer van energiebesparing dan bouwkundig en heeft mogelijk niet alle opties op het netvlies. Schuim op waterbasis had ik ook al over gelezen. Ik had vooral voordelen gelezen over minder dampen na aanbrengen, maar niet over de verdere milieuvriendelijkheid. Interessant om eens op in te lezen.
 

plezierklusser

  • #25
@Dekraan heb je een keuze kunnen maken voor jouw situatie?

Ik heb hier zelf uiteindelijk zelf PIF geïnstalleerd, met een bodemfolie. De bodemfolie had veel effect; binnen een paar dagen waren alle funderingswanden droog en was het niet langer benauwd in de kruipruime.
 

Dekraan

  • #26
@plezierklusser, wij gaan uiteindelijk ook voor een bodemfolie en thermofolie tegen de vloer. Iemand in onze straat had hier al voor gekozen jaren terug, en die gaf aan nog steeds heel tevreden tte zijn. Dat, en reacties online, gaf eigenlijk uiteindelijk veel meer de doorslag dan al die professionele verkopers die over de vloer zijn geweest. Hopelijk hetzelfde resultaat, ik ben vorige week in de kruipruimte geweest om bouwafval op te ruimen, en daar kwam ik behoorlijk nat uit tevoorschijn :?
 
  • Like
Waarderingen: plezierklusser

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #27
Op de site van de grote thermokussens fabrikant is de kwaliteitsverklaring gewoon te vinden (met nuttige uitleg). De isolatiewaarde Rd van 3.8 is dus correct. Bij elk product geldt dat het zinvol is dit na te vragen/kijken. Het moet een Nederlandse kwaliteitsverklaring zijn.

Verder is het nuttig naar de (overige) garanties te vragen. Hoe lang is de isolatiewaarde gegarandeerd? Hoeveel jaar geven ze garantie op het aanbrengen? ZIjn ze aangesloten bij een waarborg? Hoe lang bestaat het bedrijf?

In dat filmpje worden een aantal zaken door elkaar gehaald. Vocht in de kruipruimte (bv. die druppels) is geen probleem. Als het vocht in de woning komt (loslatend stucwerk) is dat geen optrekkend vocht maar een koudebrug. Oorzaak is in dit geval heel duidelijk dat de kruipruimteventilatie ontbreekt. Heeft niets met de isolatie te maken.

Folie bevat veel minder materiaal, dus daardoor is de milieubelasting automatisch lager. Bovendien is het later makkelijker te scheiden.
 
  • Like
Waarderingen: plezierklusser

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #28
Persoonlijk vind ik het helemaal niets, al die folieachtige producten. Het ziet er niet uit en het wordt grote troep als er eens wat water komt te staan in de kruipruimte. Verder zijn bodemfolies ook bijzonder ongelukkig als je in de kruipruimte moet werken. Ik blijf een voorstander van pur:cool:.

Zogenaamde Isolatieadviseurs zijn meestal geen experts in isoleren. Het zijn commerciële jongens die zijn getraind om het product dat ze vertegenwoordigen te verkopen.
Bericht aangepast - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #29
Wat ik me afvraag is die thermokussens folies van iets speciaals voorzien een bepaalde coating of iets anders geheimzinnigs.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #30
Steek eens een klein stukje thermokussens folies in de fik, dat geeft een goed idee van wat er op zit.
Volgens mij gewoon een dun laagje plastic, zodat het aluminium beschermd is.
Bij PIF is dat wat duidelijker.
 

ABCDE

  • #31
Mn22 schreef:
Verder zijn bodemfolies ook bijzonder ongelukkig als je in de kruipruimte moet werken. Ik blijf een voorstander van pur:cool:.
Wat mij betreft juist ideaal... mits er geen rommel onder ligt. Als ze gewoon op schoon zand liggen kun je fijn schoon door de kruipruimte.

Voor het geval er water komt te staan... folie aanbrengen volgens instructie; in een badkuip vorm, naden allemaal tapen en bubbeltjesfolie er onder zodat het gaat drijven op het water.

Water boven de folie is wel een probleem ja :+

IJkenhout schreef:
In dat filmpje worden een aantal zaken door elkaar gehaald. Vocht in de kruipruimte (bv. die druppels) is geen probleem.
Nat isolatiemateriaal isoleert minder en als dat vocht weer verdampt onttrekt het ook weer warmte...
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #32
Een bodemfolie is niet perse nodig bij luchtkussens.
Ja, het moet om officieel de hoge Rd-waardes te halen, maar dat is alleen papier en subsidie werk.

In een droge kruipruimte vraag ik me af wat de meerwaarde is.
Leuk bij een (riool) lekkage, zo'n badkuip..
 

ABCDE

  • #33
Als je een echt droge bodem hebt heb je er niet veel aan, maar die zijn dun gezaaid in Nederland

Badkuip kun je ook weer leegzuigen ;)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #34
ABCDE schreef:
Water boven de folie is wel een probleem ja :+
Wat is dan het probleem.
Is er verschil tussen water in de kruipruimte of water op de bodemfolie.
 

ABCDE

  • #35
Ja. Water onder de folie blijft daar of zakt weer weg. Geen folie of water op de folie; water verdampt en onttrekt warmte.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #36
Heb je daar nog een getal bij hoeveel verloren warmte er door de niet geiosoleerde betonnen vloer verdwijnt.
 

ABCDE

  • #37
Dat hangt volledig af van de totale opbouw en wat voor grond er onder de beton zit.

Van water is gewoon bekend dat er 2256 kJ per kg nodig is voor verdamping. Dat wordt onttrokken uit de lucht en het oppervlak waar het water van verdampt en die lucht koelt dan dus af, zorgt voor een groter temperatuursverschil met de vloer en onttrekt dan dus meer warmte uit de woning.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu