Parketvloer heeft grijze zweem die ik niet wegkrijg

Superklusser

 • #1
Hoi allemaal,

Ik woon nu een tijdje in mijn nieuwe appartement en zit met een vloer die ik niet echt schoon krijg. Bij de achterdeur zie je een vierkant waar de vorige huurder een matje heeft gehad en daar is de vloer wat lichter, maar in de rest van de woonkamer is de vloer echt een beetje “grijs”. (foto bijgevoegd)

Ik heb de vloer meerdere keren gedweild met allesreiniger en ook met groene zeep, echter krijg ik er nauwelijks verbetering in. Enig idee wat zou kunnen helpen? Het is een huurwoning, veel kan ik er dus niet aan doen maar het was mij het waard om toch even te vragen. De vloer zelf is denk ik niet zo oud, de boel is in 2018/2019 gerenoveerd.

Alvast bedankt voor de reacties!

-M

image.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Impie

  • #2
  Als het een echte parketvloer is, dan helpt waarschijnlijk alleen schuren. Hout verkleurt namelijk onder invloed van UV-licht; zonder UV-bescherming wordt het dan inderdaad grijs. Het ziet er naar mijn idee trouwens best viezig uit; zit er überhaupt wel een laklaag of iets dergelijks op?
   

  Job_04

  Specialist Werktuigbouw
  • #3
  Waarom er zelf ook niet gewoon een mat op leggen, lijkt me wel gewenst bij een deur.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #4
  Op de plek waar de mat gelegen heeft is de vloer niet/minder vuil. Het kleurverschil komt duidelijk door vervuiling rondom de mat. Goed schoonmaken dus, maar wel uitkijken dat de vloer niet beschadigd.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu