Hedera tussen de schuttingplanken

LWM

  • #1
Onder onze schutting (hardhouten palen met aan beide kanten vuren planken) zit hedera die zich tussen de planken nestelt. Met de hand uit de grond trekken werkt niet echt want je kunt er heel slecht bij en het zit goed geworteld. Trek er meters hederastrengen uit maar er blijft genoeg zitten en dat gaat weer groeien. Hoe kom ik van die troep af? Ik lees op het forum dat Roundup hiervoor geschikt is en volgens anderen weer niet. Heeft iemand hier ervaring mee? Zo ja, hoe pas je Roundup toe en tast het de planken en de palen niet aan. Goed werkend alternatief voor Roundup is ook welkom.
 

stylish

  • #2
glyfosaat is de werkbare stof van roundup... Hedera doorknippen boven het maaiveld: Als je hier een vingerhoedje verdunt in je gieter dan is het snel gedaan. Vraag een bevriende boer of word snel vriendjes dan, haha. Werkt ook perfect tegen onkruid tussen je stenen/tegels.
 

De Haan

Specialist Planten en Tuinen
  • #3
Heb je een foto van de situatie?
Roundup (glyfosaat) werkt slecht tegen Hedera.
 
  • Like
Waarderingen: stylish

LWM

  • #4
Kan vanwege onze begroeiing alleen van de burenkant plaatje schieten en die zijn er niet. Maar het zit gewoon onder de schutting (palen met aan beide kanten vuren planken). Omdat de onderste planken op grondniveau zitten, zit de hedera daar tussen. Wat ik kan wegtrekken is dus alleen wat uitsteekt. Met iets besproeien kan wel mits het spul de palen en planken niet aantast. Maar ook hier zijn de meningen over Roundup en hedera blijkbaar verdeeld. Bestaat er geen werkend alternatief?
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Hedera is moeilijk dood te krijgen.
Je kunt de groei wel sterk vertragen en de plant een flinke douw geven met Weedex met triclopyr als werkzame stof en als je maar door blijft spuiten gaat hij er uiteindelijk er dood aan.
Beste/snelste is echter de dikke stukken weghalen en wat weer uit de grond komt besproeien.
 
  • Like
Waarderingen: stylish

eezacque

  • #6
Roundup werkt vooral tegen vervelende buurtkinderen. Kun je niet een paar planken tijdelijk verwijderen en de wortels uitgraven? Probeer kokend water?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu