Hardere stuclaag?

Marx123

  • #1
Hallo,

Wij willen alle wanden in ons huis glad en geverfd hebben, maar het probleem is dat stucwerk zo kwetsbaar is. Glasvlies/weefsel behang is nu heel erg in de mode, maar daar kan je later niet meer overheen behangen.
(las ik hier op het forum)

Wat kan ik dan op mijn muren doen zodat het toch glad en overschilderbaar is en later evt behangbaar?

Heeft iemand tips?

Grtn, Mark
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Alle stucwerk is kwetsbaar en niet glad genoeg te krijgen om te schilderen.
Een mogelijkheid is een laag roodband op te zetten en glad te schuren, een zeer lastig karweitje om het mooi glad te krijgen en het is behoorlijk kwetsbaar.
Misschien dat er een of ander toevoegmiddel is, dat zal een bouwmaterialenhandel vast wel weten.
 

Marx123

  • #3
Bij de (professionele) bouwmarkt kreeg ik de tip om buitenstuc te gebruiken, da's op cementbasis, maar dan worden de muren nog steeds niet echt glad.


Of toch glasweefsel op de muur plakken en latexen. Later kan ik erdan met vlies(!)-behang over heen behangen. Dat is, volgens deze man, geen enkel probleem.

Is er hier een behangspecialist die mij kan vertellen of het klopt?


Grtn, Mark
 

Bass

  • #4
Ik heb hier in huis de muren glad gemaakt met Roodband. Als je het op de juiste wijze, met geduld aanbrengt, kun je het met schuurbord en plakspaan echt perfect glad maken. Maar inderdaad, echt makkelijk is het niet, en het is een kwestie van de juiste handelingen op het juiste moment in het verhardingsproces en de boel controleren met strijklicht. Als het nodig is kun je er als alles hard is nog met een schuurblok overheen, maar dat was in mijn geval niet eens nodig.

De mechanische kwetsbaarheid is een probleem, maar die valt nog mee. Een groter probleem vind ik dat je er alles op ziet. Iedere vuile vinger enz, vooral rondom schakelaars e.d.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu