Hangtoilet te hoog - Welke oplossingen zijn er?

De loodgieter

Vaste beantwoorder
 • #21
Dimkal
Weet dat lezen af en toe moeilijk is maar plaatjes vergelijken is toch niet z'n grote opgave dacht ik het verschil zit m in de opening waar je met je reet op gaat zitten zie BEIDE afbeeldingen reeds eerder geplaatst.

Maar topic starter heeft de enige juist keuze reeds gemaakt hakken!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Dimkal

  • #22
  Ja precies, heb beide afbeeldingen gezien en ik ga ervan uit dat je de mijne ook hebt gezien. Resumé bijgaande meest verkochte bijhorende zitting past op al deze modellen waarvan de binnenmaat nog steeds kleiner is dan de binnenschaal. De schaal van dit wand closet is niet kleiner dan compact closet en dat kan ook helemaal niet, want anders spoelt het water over de rand wat genormeerd volgens EN997 is op 6 ltr. De voorschaal is van de Renova met aanpassingen om te zorgen dat bij een lage montage de sifon niet op de vloer komt. Zie nu de 2e bijlage de voorzijde van de pot welke @Loodgieter als voorbeeld benoemd deze kan niet eens 6 cm lager gemonteerd worden omdat het keramiek bij een standaard montage 3cm boven de vloer hangt.

  Screenshot_20200910-191612.png Screenshot_20200910-234602.png Screenshot_20200911-000411.png
   

  TonK60

  • #23
  Google eens op "wandcloset-verhoogset voor inbouwreservoir". Weliswaar is dat een verhogingsset, maar lijkt me dat dat ook gebruikt moet kunnen worden voor verlaging. Zou iets van 2,5cm schelen.
   

  Dimkal

  • #24
  Hallo TonK60
  Een verhoging set gebruiken als een verlaging set gaat niet omdat je dan een dubbele sifon werking krijgt en dus problemen met spoelen.
   

  TonK60

  • #25
  Ja helemaal eens, niet aan gedacht :oops:
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #26
  Plus loopt het water en de rest nooit omhoog.
   

  TonK60

  • #27
  Peter schreef:
  Plus loopt het water en de rest nooit omhoog.
  Simpele gedachte, geen goede uitvinding :lol:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu