Hangtoilet moet ik afvoer verleggen?

Willem5

 • #1
Hallo mede klussers,
Ik ben van plan om een hangtoilet te installeren maar weet niet goed of dit ook kan zonder de afvoer te moeten verleggen ,ik weet niet waar de afvoer zit onder de huidige wc pot (achteraan ,in het midden?)Misschien weet iemand dit aan de hand van de foto's.Het is een zogenaamde diepspoeler. Het reservoir is van het merk Sfhinx en ik neem aan de toiletpot ook.Ook zou ik graag willen weten wat de afstand is van voor naar achter van een hangtoilet.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Voor een inbouw reservoir, moet de afvoer ongeveer 1 a 2 cm van de muur af zitten.

  Een normaal gemiddeld wandcloset is ongeveer 53 cm lang, tel daar 18 a 20 cm bij voor het inbouwreservoir en voorwand.
   

  Fiesiekus

  • #3
  Of je het kan aanleggen zonder de riool te moeten verleggen , hangt vooral af van de "been"ruimte die je nu naar voren hebt.
  Willem5 schreef:
  Misschien weet iemand dit aan de hand van de foto's.Het is een zogenaamde diepspoeler.
  Ben benieuwd. Welk jaar ongeveer/precies?
   

  Willem5

  • #4
  Beenruimte is nu 40 centimeter,de onderzijde van de closetpot staat nu 14 centimeter van de achtermuur,als dus de afvoer achteraan de pot zit dan is het riool ongeveer 25 hart op hart van de achtermuur en zou het moeten kunnen, het huis is van 1980 ,ik hoop dat dit voldoende informatie is anders hoor ik het graag.
   

  Fiesiekus

  • #5
  Goede kans dat de uitlaat dan aan de achter/onderkant zit. Even losschroeven en optillen; dan weet je 't zeker.
   

  Willem5

  • #6
  Bedankt voor deze snelle reactie.als ik meer weet dan horen jullie van mij.
   

  Willem5

  • #7
  Ik heb de pot even opgetilt en het hart van de afvoer zit 17 centimeter van de achterzijde pot omdat hierdoor erg weinig beenruimte overblijft zal ik de afvoer (laten)verleggen hiermee win ik toch al gauw 15 cm.Allen bedankt voor het meedenken.
   

  Xr8

  • #8
  Eventueel kunt u ook nog een reservoir toepassen met verkorte inbouwdiepte, en een verkorte pot toepassen. De verkorte pot is 48 cm en daarmee 5 a 6 cm korter dan een gewone.

  Succes.
   

  Willem5

  • #9
  Ik heb even onder de vloer gekeken en de afvoer kan nog ongeveer 12 centimeter naar achter,hierdoor is de afstand voorzijde afvoer naar de muur 90 centimeter,dus met een verkorte pot van 50 centimeter ongeveer 40 centimeter beenruimte.
   

  Xr8

  • #10
  Heb zelf 38 cm beenruimte in mijn toilet en dat gaat prima. Als je het zo uitvoert als je boven aangeeft dan moet het zeker goed komen.

  Succes met de klus.
   

  BeeTeeWee

  • #11
  Niet dat de beenruimte hier waarschijnlijk nog een probleem op zal leveren (dus lichtelijk off-topic), maar voor wie in de toekomst nog eens op dit onderwerp zoekt: ik zag vanmorgen een inbouwreservoir van een bekend merk, dat een inbouwdiepte van slechts 9 (negen!) centimeter heeft! De zijkanten konden traploos worden uitgeschoven, dus hij was nog makkelijk te installeren ook. Als je aan zo'n reservoir ook nog een verkorte pot hangt, kun je tegenwoordig bijna een toilet in de bezemkast maken... :mrgreen:
   

  Fiesiekus

  • #12
  Punt is wel dat de uitlaat dan ook pal onder de reservoir moet zitten. Je kan niet naar opzij en als,z oals in dit geval, de afvoer wat verder naar voren zit, win je er niet mee.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu