Hangende terrasoverkapping?

Etjuh

  • #1
Hallo klussers,
Ik heb een klein terras van 4 bij 3 meter. Om bij wat slechter weer toch buiten te kunnen zitten, zou ik dit willen overkappen, maar dan zonder palen o.i.d. In de grond. De situatie: aan 1 kant staat de buitenmuur van mijn aanbouw (3 meter breed), de tegenoverliggende kant staat de 1 steens muur van mijn schuurtje, en de derde kant is de houten schutting met mijn buren. De twee muren liggen dus 4 meter uit elkaar. Mijn vraag nu: kan ik op beide muren een balk van, zeg maar 17 bij 7 cm bevestigen en aldus een overkapping realiseren? Als ik het boeibord van mijn schuurtje afhaal, kijk ik tegen de kopse kant van de plafondbalken aan. Kan ik een eventuele dwarsbalk tegen die kopse kanten aan schroeven? De bedoeling is dat het een houten overkapping wordt met dakbedekking, dus geen polycarbonaat platen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
170x70 vind ik te weinig voor een 4m overspanning. Verder moet op zich je plan wel kunnen denk ik. Plaats voor de zekerheid even wat foto's of een schets.
 

Etjuh

  • #3
Foto's heb ik niet, er is nog niks te zien. De bedoeling is dat de hele constructie van balken gemaakt wordt, en dat die wordt opgehangen aan de 2 muren, ofwel aan 1 kant aan de muur, en aan de andere kant aan de balken van de schuur. De balken van het schuurdak zijn trouwens ook 17 bij 70. Kan ik problemen verwachten door het gewicht van het geheel? Misschien in de winter met zware sneeuwval?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Plaats even foto's van de muren rond het huidige terras.
 

Etjuh

  • #5
Bovenste foto is van de schuur. Achter het boeibord zitten 7 balken van 145x45 mm, en als ik het bord verwijder, kijk ik tegen de kopse kanten van de balken aan.
Onderste foto is van de aanbouw.
 

Etjuh

  • #6

Hier dus de foto. Zoals je ziet, is de schuur samen met de buren.
 

Etjuh

  • #7
Geen reakties meer?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Meestal laat men een boeiboord zitten. Als je dit weghaalt, moet een eventueel bovendaks gedeelte afgewerkt worden.
 

Etjuh

  • #9
Is uiteindelijk ook de bedoeling dat het dak van de schuur en de overkapping 1 geheel gaan vormen.
De oorspronkelijke vraag blijft staan: kan ik een balk monteren aan de kopse kanten van de plafondbalken die achter het boeibord zitten?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu