Vrijhangende overkapping

RonnieD

  • #1
Hallo Bouwers,

ik ben bezig met een ontwerpje voor een vrijhangende kap voor boven de entree/voordeur.
De kap wordt ongeveer 1,5m diep en 3m lang. Het gewicht per meter is ongveer 50kg en het zwaartepunt ligt 0,6m vanaf de muur.

Ik wil elk deel met chemische ankers (met een voetplaat dus) bevestigen op de muur. De muur is metselwerk (stootvoegloos). De muurhoogte waarop de muurplaten gemonteerd worden is ongeveer 0,7m.
De voetplaten zijn 20cm breed en 35cm hoog en voorzien van 6 gaten van 11mm (draadstang M8 of M10 dus)

Mijn vraag is nu:

kan het metselwerk deze krachten aan?(met name het buigend moment op de voetplaten lijkt me belangrijk). Zijn er ergens richtcijfers te vinden voor dergelijke situaties?

Ik hoop van jullie te horen,

Groet,

Ronnie
 

StefanD

  • #3
Het lijkt mij een behoorlijk grote kap om vrijhangend te plaatsen. Houd er ook rekening mee dat er nog een flink pak sneeuw op moet kunnen liggen.
Kun je een tekening posten? Je zou ter info eens bij een leverancier van vergelijkbare kappen kunnen vragen wat hun grootste afmeting is.
 

RonnieD

  • #4
Wat zijn normale dakbelastingen i.v.m. sneeuw?
 

StefanD

  • #5
Geen idee wat de norm is, maar als je rekening houdt met 20cm sneeuw kom je op bijna 1m3 aan sneeuw. Dat kan toch zo'n 100 tot 200 kg wegen.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #6
NEN6702 gaat uit van een veranderlijke belasting van 100kg per m2 voor elk dakdeel van 10m2. Daar komt voor deze overhang dus nog eens 450 kg bij als belasting.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu