Hangend toilet afvoer direct horiz. door spouw?

Maxvdw

  • #1
Beste Forumleden,

tijdens onze badkamerverbouwing al menig keer inspiratie opgedaan voor verschillende onderwerpen, waarvoor dank. Echter loop ik nu tegen het volgende aan;

Wij willen graag een toilet op de eerste verdieping realiseren in onze badkamer, wegens ruimtegebrek zal deze zo efficiënt mogelijk afgevoerd moeten worden. Hiervoor kan m.i. met een rechte afvoerpijp vanaf de inbouwmodule begonnen worden, deze zou dan direct door de spouwmuur naar buiten gaan? Moet ik hierbij met specifieke zaken rekening houden (zag bv. al andere topics over grotere buis als mantel)?
Zie afbeelding voor situatieschets. Eenmaal door deze spouwmuur komt de uitdaging om een afstand van circa 5 meter te overbruggen met 1cm afschot/m, om aan het einde van de bergzolder met 2x 45 graden? de afvoer naar beneden te voeren richting het toilet beneden, hier zal in de bergzolder tevens een ontluchting komen op de afvoer.

Mij is ook nog niet helder hoe ik het beste de afvoer van de wc boven, met de afvoer van de wc beneden op de hoofdafvoer moet aanmaken, ik zal hiervoor nog een tekeningetje maken. De set is 2x Ideal Prosys 120.

Hopelijk kunnen jullie hier een handje in helpen,
bedankt alvast!

Max

Bovenaanzicht plattegrond boven wc.JPG
 

Maxvdw

  • #2
Doorsnede aanzicht situatie voor verder detail.

Ik heb gekeken of de afvoer binnendoor kon worden gelegd, aangezien we toch op de balklaag zitten in de badkamer. Helaas liggen de balken van het platdak dusdanig lager dan die van de badkamer dat de afvoer niet tussen deze balken en het verlaagde plafond in de keuken op de BG past.

vwb de afvoer op het platdak en vriesgevaar: Dit dakje is aan renovatie toe, mijn idee was om dit te laten bekleden met bitumen, en hierin meteen een geïsoleerde koof om de afvoerleiding te maken. Mede daarom ook het zo laag mogelijk hebben van de afvoer op het platdak nadat deze uit de spouwmuur komt.

Andere gedachte, is het, zonder te veel extra inbouwdiepte mogelijk om de inbouwmodule wel met de meegeleverde 90 graden naar de badkamervloer te laten gaan en deze vervolgens met 90 graden al zo kort mogelijk boven het platdak door de spouwmuur voeren?

Alle tips, suggesties en alternatieven zijn welkom!

Doorsnede aanzicht wc boven.JPG
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu