Halfsteens muur isoleren - 4cm piepschuim en een gipsplaat

Archito

 • #1
In mijn nieuwe huis uit 1930 zit een halfsteens muur in de woonkamer die grenst aan een gangetje. Boven het gangetje op de eerste verdieping zitten twee slaapkamers. Het gangetje is aan 1 zijde open en dus buitenruimte.
De vorige bewoner heeft een voorzetwand gemaakt van 4cm piepschuim en een gipsplaat. Nu ik alles wil laten stucen vraag ik mij af of ik de voorzetwand niet beter opnieuw kan maken. Dikker kan niet i.v.m. een raam maar kan wel PIR toepassen bijvoorbeeld.
Zou dat het geld en de moeite waard kunnen zijn?

Daarnaast zie ik nu lichte scheurvorming/oneffenheden op de randen van de beplating in het huidige stucwerk. Zou dit met verstevigingsnetjes strak blijven met nieuw stucwerk?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Je kunt beter vanaf buiten isoleren. Dan heb je ook geen koudebrug.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  PIR isoleert ongeveer 40% beter dan piepschuim. Nog steeds niet veel in zo'n dun laagje.
   

  Archito

  • #4
  Als ik de buitenzijde ga isoleren, kan ik dan het voorzetwandje binnen laten zitten? Ik weet namelijk niet of de houten vloer doorloopt of niet.

  Alleen de voorzetwand binnen vervangen door pir lijkt me erg duur voor een klein rendement. Als ik dat geld kan besteden aan buitenisolatie levert dat mss een hoger rendement?
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Binnen kan blijven zitten.

  Ik geef altijd de tip om een totaalplan voor je huis te bedenken. Voor de lange termijn. Zodat je de juiste beslissingen neemt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu