Halfsteens muur isoleren - folie

AH1980

 • #1
Ik heb thuis een halfsteensmuur die ik wil gaan isoleren. De ruimte die ik heb is maximaal 5 cm. Nu wil ik latten van 2 á 3 cm koud op de muur boren met daartussen isolatie en daarop gips. Wat nu te doen met de dampremmende folie en de Dampopen folie?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • plezierklusser

  • #2
  Zelf sta ik voor diezelfde klus. Ik heb me ingelezen via informatiemateriaal van speciaalzaken, leveranciers en dit forum. Het is belangrijk te weten of het vocht uit de muur naar buiten kan, dus dat er niet een dikke laag verf op zit oid. Van buiten naar binnen krijg je dan: muur, luchtspouw gecreëerd door latten, damp-open folie, isolatie, dampremmende folie of klimaatfolie (dampdicht is voor vochtige ruimtes). Op die manier heeft de isolatie geen direct contact met de buitenmuur en kan de isolatie zijn vocht naar buiten kwijt.
  Maar dat in 5cm, dat wordt lastig. Je hebt tegenwoordig ook een een soort meerlaags bubbeltjesplastic met aluminium folie ertussendoor. Dat wordt ondertussen ook bij de bekende bouwmarkten verkocht, maar bij specialistische leveranciers is meer keus in varianten en merken. Voordeel van dat spul is dat het geen vocht opneemt en meteen als folie fungeert. Ik kan me voorstellen dat dat hier een uitkomst kan bieden.
  Ook zijn er gipsplaten met isolatie erop, vaak PIR. Die kan je meteen constructief inzetten, dan hoef je volgens mij geen latten te plaatsen, om te voorkomen dat de latten als relatief koudebrug fungeren.
  Hopelijk hebben meer ervaren isolateurs van dit forum nog waardevolle tips of een definitief advies.
   

  Lange Herman

  • #3
  Gezien de beperkte ruimte, is het in uw situatie mogelijk om aan de buitenkant te isoleren?
  Het heeft namelijk een aantal voordelen.
  - Binnen meer ruimte.
  - Geen gedoe met folies en dauwpunten etc.
  Het grote nadeel is de prijs.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu