Grondverf buitenboel voor nu voldoende?

Kita

  • #1
Hoi,

Mijn vriend en ik zijn ons nieuwe huis grondig aan het opknappen. Toen we het kochten was het buitenwerk in een matige staat maar niet direct aan vervanging toe. Wel hebben we het advies gekregen de buitenboel zo snel mogelijk opnieuw te schilderen om rotting te voorkomen. We hebben op verschillende plaatsen toch het een en ander moeten vervangen omdat het te ver heen was. Maar nu mijn vraag:
De buitenkant is inmiddels van verf ontdaan en reparaties zijn verricht. De boel is in de grondverf gezet. Nu was mijn idee om het in het voorjaar af te maken (lakken) omdat het nu winter wordt en het weer dan niet bepaald meewerkt. Daarnaast hebben we nog tig andere klussen te doen voordat we het huis inkunnen wat nu prioriteit heeft.
Kan ik de buitenboel tot het voorjaar alleen in de grondverf laten staan? Ik heb namelijk gehoord dat grondverf water doorlatend is en het niet veel doet voor de bescherming van het hout. Moet ik nu toch nog gaan lakken?

groetjes,
Kita
 

Fiesiekus

  • #2
Nu lakken is te laat. Als het een goede grondverf is, die op een adequaat voorbereide ondergrond is aangebracht, kan dat tot het voorjaar overstaan.
 

Kita

  • #3
Dank je, dat scheelt weer een hoop tijd en stress :)
 

Willlem

  • #4
In de grondverf kan het makkelijk een winter blijven staan maar je moet wel weer gronden als je begint en niet gelijk gaan lakken.

Als je vochtreguleerende grondverf hebt gebruikt is het zelf goed om de winter te laten overstaan in verband met het uitwasemen van het hoet bij te veel vocht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu