Oude grondverf

Jan-WillemW

  • #1
Ik heb twee jaar geleden een aantal kozijnen ontvet, geschuurd en in de grondverf gezet, helaas toen niet meer aan aflakken toegekomen.
Nu wil ik dat alsnog doen, op een paar plekjes moet ik opnieuw grondverf aanbrengen. Moet ik sowieso alles opnieuw weer in de grondverf zetten, of kan ik na ontvetten en schuren direct beginnen met aflakken over de oude grondverf laag?
 

Deleted member 136646

  • #2
Ik zou alles opnieuw ontvetten, schuren en (dus alles) opnieuw in de grondverf zetten.
Twee jaar blootgesteld aan de lucht, dat betekent dat er behoorlijk wat verontreinigingen en eventueel vettigheid op neergeslagen kunnen zijn, die de correcte hechting aan de ondergrond verhinderen.

Een en ander vanzelfsprekend afhankelijk van omstandigheden: aan de kust met zoute lucht of in de buurt van een industrieterrein zal het anders zijn dan ergens midden in de natuur met relatief schone lucht.

Per slot van rekening is opnieuw gronden nou ook weer niet zo'n monsterklus, waarvoor je het uiteindelijke resultaat zou willen riskeren. :wink:
 

Jan-WillemW

  • #3
Bedankt voor je reactie, dan ga ik het inderdaad opnieuw in de grondverf zetten, niet dat het nou zo veel werk is, maar als het onnodig is, zonde van de tijd :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu