Grohe wastafelkraan druppelt

BertPleizier

 • #1
Ik heb 25 jaar oude Grohe wastafelkraan welke druppelt. Met een spiegeltje achter de kraan kon ik aflezen dat het om model P IX 1086 1 A gaat. Google levert geen resultaten op.

Dan maar op de site van kranenwebshops kijken en deze kraan lijkt er wel heel erg veel op: Grohe Atlanta Wastafelmengkraan 21233000.

Ik heb het chromen dopje en de blauwe ring uit de rechter greep gewipt, maar verder dan dit kom ik niet. In de greep zit wit plastic in het gat waar ik een schroef had verwacht. Zoals op de volgende site te zien is, moet er een messing schroefje in het witte plastic zitten in de greep, maar ik ben het nog niet tegen gekomen: https://www.kranenspecialist.nl/grohe-onderdelen-atlanta-wastafelmengkraan-21233000.html
Hoe moet ik de greep loskrijgen om de kraan te repareren?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • BertPleizier

  • #2
  Inmiddels is de knop er af! Ik ben verder gegaan met de linker knop. De knop zit op het witte plastic geklemd. Links zat echter veel losser dan rechts, vandaar dat ik deze in eerste instantie niet los kreeg (hij zat zo vast dat ik dacht dat er nog ergens een schroefje moest zitten).

  De beide bovendelen zijn nu uit de kraan gedraaid. Van 1 bovendeel is er zelfs een stukje messing weg net boven de O-ring. Daar komt alleen water langs. De andere ziet er op het ook nog goed uit, maar ook die is al 25 jaar oud en dus vrij ver versleten.

  Kortom: 2 nieuwe bovendelen en 2 nieuwe bevestigingssetjes voor de knoppen en 1 van de 2 kranen is weer gereviseerd voor nog eens 25 jaar. Vanmiddag spullen bestellen voor beide kranen.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Ik las dat je al verwijderd had.

  normaal zit boven in een kapje die je met een kleine schroeverdraaier er uit kunt wippen.

  Daar onder zit een schroef zodat je de kap er af kunt halen
   

  BertPleizier

  • #4
  Ja, zo ken ik ook alle grepen van kranen: dopje loswippen en daaronder zit een schroefje. Mijn kraan zit blijkbaar alleen anders in elkaar :D .

  De kunststof bevestiging in de knop zat zo vast doordat er kalkafzetting tussen de knop en het kunststof was gekomen. Er zat geen beweging in. Ik heb de knop op een dopsleutel gezet en met een doorslag de kunststof bevestiging er uit moeten tikken.

  Nu ligt alles in de schoonmaakazijn te bruisen. Morgen worden (als het goed is) de onderdelen geleverd en kan ik beide kranen volledig reviseren.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  :prima:

  Succes
   

  BertPleizier

  • #6
  Overigens altijd fijn dat Grohe de onderdelen nog gewoon levert. En dat na 25 jaar.

  3 Jaar geleden een nieuwe keuken gekocht en daar had de keukenboer in eerste instantie een voor mij onbekend merk kraan voor geselecteerd. Dat was het eerste dat ik heb veranderd, met het oog op repareerbaarheid in de toekomst.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Ja, dat zie je ook keer op keer voorbij komen op het forum spul goedkoop gekocht internet of onbekend merk wat heel duur is maar geen onderdelen van te leveren zijn maar alleen wel via die zaak of die zaak is net failliet.

  Beter een goed merk kopen waar de onderdelen ook van te leveren zijn.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu