Grohe inbouwelement voor wastafelkraan vastzetten met omega profiel?

buzzzzzz

 • #1
De situatie is dat de badkamer muur waarin het Grohe inbouwelement verwerkt moet worden 70 mm dik is plus dikte van wandtegeltje waar ik overheen ga tegelen. Hierdoor kan ik het inbouwelement niet vastschroeven tenzij ik aan de achterkant bijvoorbeeld een plaat multiplex bevestig o.i.d. Dit is alleen niet wenselijk want dan zit ik een slaapkamer waar de muur geheel afgewerkt is.

Nu zat ik te denken om een omega profiel te bestellen. Het inbouw element kan ik dan aan het omega profiel vast zetten met bout en moer. In de muur zou ik een rechthoekig gat maken waar het omega profiel met inbouwelelement precies in past. Links en rechts (waar de ’flap’ van het omega profiel uitsteekt) haal ik een stukje van de tegel weg, hier kan ik dan het omega profiel in de muur vastschroeven.

Mijn vragen luiden als volgt:
- zou dit kunnen werken?
- ik kan het omega profiel uit aluminium of rvs laten zetten. Welk materiaal heeft de voorkeur?
- Het gat moet uiteraard gevuld worden met specie, heeft dit op lange termijn een corroderende invloed op ofwel het aluminium of rvs?
- op sommige video’s zie ik dat het inbouwelement wordt ingewikkeld met een soort van zwarte tape. Wat voor tape is dat en is dat om uitzetten op te vangen bij bijvoorbeeld gebruik heet water?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Als de muur te dun is, kun je er ook een muur voor maken.
  Let daarom op de minimum en maximum inbouw maat inclusief tegelwerk van de inbouw kraan.
   

  buzzzzzz

  • #3
  Een muur ervoor maken is een optie maar lastiger uit te voeren in onze situatie. Zou de beschreven manier een optie kunnen zijn of gaat dit niet werken?
   

  buzzzzzz

  • #4
  Helaas geen verdere reacties ontvangen dus waag ik het erop. De RVS omega profielen zijn binnen en uitgevoerd in RVS 316. Zal t.z.t. wat foto’s plaatsen van eindresultaat, wellicht heeft iemand er ooit nog iets aan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu