Gordijnen ophangen zonder boren

Raymann

  • #1
Hoi,

Ik ben recent verhuisd en ga binnenkort beginnen met het ophangen van de gordijnen.

Nu heb ik een gruwelijke hekel aan boren, en al helemaal aan boren in het plafond. Ik verhuis ook nog eens regelmatig (ivm werk), dus het liefst zou ik een verplaatsbare oplossing hebben. Ik ben dus op zoek naar een "boorloze" oplossing voor het bevestigen van een gordijnroede. Ik heb al enkele opties gevonden:
* 'spanbare' gordijnroedes; deze klem je tussen de twee zijmuren. Voor mij ongeschikt omdat ik vrij lange afstanden moet overbruggen (ongeveer 4.5m).

1671114221888.png


* Plakhaken, maar hiervan betwijfel ik of het sterk genoeg is (ik heb vrij zware gordijnen en ik kan er vrij lomp mee omgaan, dus de kans dat de haken loslaten is groot.
1671114327731.png

Nu dacht ik, is er geen manier om een soort stellage te bouwen: twee palen/buizen in beide hoeken, van de grond tot het plafond, met daaraan een soort 'voetjes' zodat ze stevig staan. En dan tussen beide palen een dwarsbuis (de gordijnroede). Ik >denk< dat het er best prima uit kan zien, je ziet de palen toch niet, achter het gordijn. Hooguit zie je de "voetjes" onder en boven een beetje uitsteken.

In theorie lijkt mij het idee vrij simpel. Ik ben echter geen ervaren klusser, dus ik weet niet zo goed waar ik uberhaupt op zou moeten googlen. Ik weet dat er systemen te koop zijn zoals deze:
1671114674178.png

met allerlei soorten verbindingsstukken en buizen. Wellicht dat ik daar iets mee zou kunnen. Maar deze systemen zijn meer gemaakt voor bouwstellages, ik zou niet weten hoe je zoiets tussen twee muren kunt spannen en er voetjes aan bevestigen.

Mijn vraag is denk ik: hoe realistisch is dit, of hebben jullie wellicht andere suggesties (misschien bestaat er al zoiets maar zoek ik op de verkeerde termen)? Nog een tweede issue is: ik heb ook gordijnen die aan gordijnrails moet. Hoe je dat aan een stellage zou moeten bevestigen zou ik al helemaal niet weten...

Ik ben benieuwd naar jullie reacties! Alvast bedankt voor het meedenken.

Gr. Martin
 

Kjiratsiekoedel

  • #2
Zo'n stellage kan natuurlijk, maar 't wordt nogal een bouwwerk. Je wil dan links en rechts stempels neerzetten, horzontaal een buis en dan nog rails daar weer aan. Erg industrial disign en best lelijk tenzij t verder in je huis past..

Je kan ook iemand inhuren om je gordijnrails op te hangen. Ik denk even duur als de halve stijger die je nu wil gaan neerzetten.

Je zegt een hekel te hebben aan boren in plafond. Geldt dat ook voor de muur?

Ik zou dus gewoon rails nemen en die vastzetten met schroeven door te boren. Tip: neem goede rails die soepel glijden. De kw*nt*m heeft een pro serie die niet te duur is en wel goed werkt is mijn ervaring.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Ik denk ook dat jouw middel erger is dan de kwaal...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu