Verwijderen raamgreep kunstof raam ivm. plisse gordijnen

Marcgk

  • #1
In de woonkamer hebben wij kunststof kozijnen waar wij graag plisse gordijnen voor willen hangen.
Nu zit er in een van de kozijnen een raam dat open kan, en daarom zit er een raamgreep op. Deze greep zit nogal in de weg als je daar de plisse gordijnen voor wil hangen (of je moet de gordijnen zo ver van de ramen af hangen dat die greep niet meer in de weg zit, maar dat is veel minder mooi en dan is de vensterbank nauwelijks nog te gebruiken).

Op zich gebruiken we dat raam nooit, en van mij mag het dus wel dicht blijven. Ik kan de raamgreep er gewoon afschroeven, en de 3 gaten die dan overblijven zijn met witte dopjes oid. wel redelijk netjes dicht te maken denk ik.
Enige waar ik een beetje mee zit of het niet te makkelijk wordt voor inbrekers om dat raam open te breken. Op de huidige handgreep zit een slotje, dus als die handgreep er af gaat, zit er ook geen slot meer op het raam. Als iemand op een of andere manier tussen raam en kozijn weet te komen, is het theoretisch mogelijk de nokken die het raam dicht houden weg te drukken (er zijn meerdere van die nokken en ze zitten aan alle kanten van het raam, maar zijn gekoppeld aan elkaar, dus als je er 1 weg kunt drukken, dan druk je ze gelijk allemaal los).

Om dat te voorkomen zou ik de vierkante stift die in het middelste gat gaat en het raam bediend vast kunnen maken (lassen) op een plaatje metaal dat ik vervolgens weer vastschroef op het bovenste en onderste gat (net als het boompje). Het is alleen een stuk lastiger om dit plaatje vervolgens netjes weg te werken.

Weet er iemand of er oplossingen te koop zijn die de gaten van de greep afdekken en direct het mechaniek blokkeren (met een maximale dikte van ongeveer 15mm)? Of zijn er nog andere oplossingen te bedenken?
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Ik zou een metalenplaatje maken. In de zelfde kleur als het kozijn.
De grote van dit plaatje gelijk houden qua maat met de rozet van het krukje.
Dit plaatje met de zelfde biutjes in de zelfde gaten schroeven.
Eventueel wat secondenlijm aan de boutjes doen. Men moet dan al redelijk wat krachtzetten om de schroeven los te schroeven .
Maar aangezien dit plaatje binnen zit, moeten ze het glas al stuk slaan en dan zitten ze al binnen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu