Gootsteen afvoer loopt niet door na opnieuw aansluiten

MVoogd

  • #1
Door een verbouwing is het keukenblad, en daarmee de wasbak, los geweest van de afvoerconstructie. Hierbij heb ik bovenaan de spoelbakafvoer (grijs) afgekoppeld door het losdraaien van de witte ring. Alle witte buizen zijn tijdens de verbouwing blijven zitten en ben ik dus in eerste instantie niet aan geweest.
Na het terug plaatsen van het keukenblad en het opnieuw aansluiten van de spoelbakafvoer op de afvoerconstructie loopt ineens het water maar heel langzaam weg.
Ik heb hierbij verschillende ontstoppingsmiddelen geprobeerd, maar dit lijkt niet het probleem te zijn. Ook niet omdat er voor de verbouwing niks aan de hand was.
Als de vaatwasser aanstaat en afpompt komt het water ook omhoog via de gootsteen. Wat hierbij opvalt is dat dit heet water is, dat alle buizen links, tot halverwege het sifon daardoor warm worden, maar dat vanaf de bocht richting de afvoer alles koud blijft.
Kan ik daarmee de conclusie trekken dat er richting de afvoer een luchtbel zit die niet weg kan en ik dit dus op kan lossen met een be/ontluchter? Of zit er toch ergens een verstopping die niet weggenomen is met de ontstoppingsmiddelen?

IMG_4775 (1).jpg
 

HenkL14

  • #2
Is er tijdens de verbouwing niet iets van een prop plastic in de afvoer gedaan tegen de stank? En zit deze er nu per ongeluk nog in?
 

MVoogd

  • #3
Nee, uiteindelijk heb ik de volledige witte buizen constructie los gehad, en daar zit niks in.
Er is ook niks rechtstreeks in de afvoer gedaan, mede omdat de witte buizen er tijdens de gehele verbouwing aan hebben gezeten. En ook gebruikt is om de vaatwasser te gebruiken. Die overigens goed functioneerde tijdens de verbouwing.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
haal de sifon er is af en laat dan is water rechtstreeks in de afvoer lopen, loopt dit dan wel weg?
 

MVoogd

  • #5
Sorry, vergeten te melden, maar als ik water direct in de afvoer laat lopen dan loopt het goed door.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu