Gloeiende led spotjes

Mirwais

  • #1
Beste allen,

Recent heb ik alle hallogene spotlampjes uit mijn slaapkamer vervangen door LED spotlampjes.
Hierbij heb ik tevens de dimmer vervangen door een LED dimmer.

Nou valt mij op dat als ik de LED lampjes heel erg dim (hierbij geven ze in het pikdonker heel weinig licht) dat de intensiteit van de lampjes constant veranderd.
Zo flikkeren niet maar worden feller en dan weer donker en dan beetje weer feller. Het lijkt wel op gloeien.

Nogmaals, dit gebeurt alleen als ik de lampjes heel erg dim. Als ik ze normaal dim of heel fel heb staan dan behouden ze hun intensiteit en gebeurt er verder niks.

Nou is mijn vraag: komt dit door de (goedkope) dimmer die ik gekocht heb of is er iets mis met de aansluiting? Ik gebruik dimbare Philips gu10 spotjes met een dimmer welke ik gekocht heb op bol.com: "Basic LED Dimmer Inbouw - Fase Afsnijding, 0-150W, Druk- draai schakelaar, Draaidimmer voor LED Lampen, 100% Stil – EcoDim.04"

Alvast bedankt!

Mirwais
 

ABCDE

  • #2
Handig zo'n dimmer zonder compatibiliteitslijst er bij. Maar het is een RC dimmer, dus tja..

Compatibiliteit van dimmers en LED lampen is altijd een gok als er van te voren niet duidelijk is of iets verondersteld is goed te werken.

Veelal uit incompatibiliteit zich in een beperkter dimbereik of flikkeren...

Hoeveel spots heb je er op aangesloten? En welke spots?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Dit is dus de reden dat er op de dimmer een stelschroefje zit om de minimale lichtsterkte in te stellen. Draai dat schroefje een beetje rechtsom zodat je de lampen niet meer zover kunt dimmen dat je deze problemen ervaart. Problem solved.

Een dimmer met fase-aansnijding werkt meestal beter dan één met fase-afsnijding, maar ik heb met soortgelijke Philips spotjes eigenlijk met allebei wel prima ervaringen. Ik zou me er niet te druk over maken
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu