Glas of heel kozijn vervangen?

Amsterdamkim

  • #1
Hallo, wij hebben mooie houten kozijnen en ramen. Ruim 20 jaar oud. Bijna al het isolatieglas is nu lek. Er zit condens tussen het glas. Is het beter/gunstiger om het glas te laten vervangen, of beter het hele raam (incl kozijn)? Een kozijn gaat bij goed onderhoud toch zeker wel langer dan twintig jaar mee?!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Een goed gemaakt en goed onderhouden kozijn zal jouw kinderen nog kunnen overleven... Dus het is een prima oplossing om het glas te vervangen. Kies wel voor glas met de maximale isolatiewaarde welke nog in de sponningen past.

Het is wel vreemd dat al het isolatieglas lek is. Dat kan een kwaliteits-probleem van de leverancier zijn geweest. Maar garantie heb je toch niet meer.
 

Amsterdamkim

  • #3
Dank voor de bevestiging! Ik vond het ook al raar. De lokale glaszetter bij wie ik navroeg vond het toch niet raar, na 20 jaar en een hele strenge winter. Nou ja, het is wat het is.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Het is maar net wat je wil. Wil je een grote stap maken in energiebesparing en comfortwinst zijn de oude houten kozijnen gewoon niet goed genoeg meer. Kies dan nieuwe, geisoleerde kozijnen met tripleglas (dat laatste is sowieso aan te raden).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu