Glas laten snijden, welke maat aanhouden?

No Hands

  • #1
Ik heb op MP een houten kozijn gekocht zonder glas. Het is voor de garage dus ik wil twee stukken draadglas gebruiken. Laat ik dat glas snijden op exact de maat die er in het kozijn zit? Of moet daar wat ruimte blijven voor het glas/hout om te krimpen/uitzetten?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Rondom 5 mm vrijhouden. Glas plaats je op glasblokjes.

Glasmaat is dus sponningmaat -/- 10 mm
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Ik weet niet met welke reden je draadglas wil gebruiken, maar draadglas is niet sterker dan gewoon glas en breekt even snel als gewoon glas.
De enige echte reden waarom draadglas wordt genomen is dat bij breuk het draad het glas bij elkaar houdt en er geen grote scherven kunnen ontstaan met idem verwondingen.
Dat het inbraak werend is een fabeltje en klopt absoluut niet.

Daarom zie je vaak klapdeuren ed. met dit draadglas uitgevoerd zodat als men de deur tegen het glas opvangt met de handen er minder erge verwondingen ontstaan.
Ik heb zelf in de garage 8mm lexaan geplaatst.
Dit isoleert beter dan gewoon glas, is net zo helder als gewoon glas, is veeeeeel sterker dan gewoon glas en breekt niet, mits je bredere sponningen maakt en dikke glaslatten gebruikt en alles in goed kit is het inbraak werend en is vrij simpel zelf op maat te zagen.
Het nadeel is dat het duurder is (rond de 50 euro per m2)en ga je er flink met een schuursponsje op tekeer dan krijg je krassen.

suc6

Gerrit
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
In klapdeuren zit (zat) vaak draadglas omdat dat vroeger als brandwerend werd gezien.

Controleer of de sponning groot genoeg is voor de 5mm speling rondom. Check ook of de opening haaks is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu