Gipswand plaatsen terwijl laminaat er al ligt

Alpinadrachten

  • #1
Forumbezoekers,

Ik heb een vraag m.b.t. onze slaapkamer. Ik wil een scheidingswand plaatsen op onze slaapkamer over 3/4 van de diepte van de kamer. Zo kan ik hierachter een inloopkast realiseren en kunnen we vanauit de slaapkamer zo de kast in lopen.

Echter wij hebben al laminaat liggen dat er niet meer uit kan omdat het doorgelegd is in alle kamers. Alles zou er dan dus uitmoeten en dat is niet de bedoeling.

Nu dacht ik, ik kan de liggers van de vloer wel over het laminaat leggen. Slagpluggen door de vloer zo het beton in.
Ik heb betonnen vloer en plafond.

Nu lees ik het volgende van een ander forumlid.
Quote Jan:
Nooit wanden op laminaatvloer zetten, voor de werking van het materiaal moet er langs de randen ruimte zijn, die ruimte om te werken is er niet meer bij bevestiging door het laminaat heen.
Wanneer u een keer andere vloerbedekking wilt hebt u een groot probleem met het verwijderen van het laminaat.

Onder het laminaat ligt een ondervloer, door de wand door het laminaat heen vast te schroeven wordt de ondervloer iets in elkaar gedrukt en gaat het laminaat iets opstaan bij de naad, geen gezicht en gauw beschadigd.


De eerste alinea is niet echt van belang voor mij. Vanaf de muur kan het laminaat altijd rechts van de muur naar rechts uitzetten en links van de muur naar links.

De situatie in zijn tweede alinea moet ik niet hebben. Is het aannemelijk dat dit gebeurd of is dit theorie dat zou kunnen met een zachte ondervloer? Zo zwaar is zo een gipswansje toch niet?

Indien dit wel een probleem kan gaan vormen moet er een stukje uit de vloer. Hoe kan ik dit het beste doen? Met een bovenfrees? Circelzaag?

Alvast bedankt voor jullie reacties.
 

Kacheltje

  • #2
Waar de wand komt te staan kun je plaatselijk het laminaat weg zagen of frezen. Voor lange stukken is een circelzaag wat handiger.
Stel de zaag in op de dikte van het laminaat. Als de ondervloer bestaat uit dunne folie zit je zo op de betonvloer net als met een bovenfrees.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #3
Met een lamellen frees gaat dit prefect.

groeten b
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
De achterwand van een kast kan ook als wand gebruikt (of omgebouwd) worden. Kasten zet je op de vloer, dus dan hoef je niets weg te zagen. Scheelt een hoop werk en rommel.
 

Alpinadrachten

  • #5
Gisteren heeft er nog iemand bij de situatie gekeken.
Hij zegt je moet niet zo moeilijk doen.

De ligger op de grond even vastzetten met bruislijm en met pluggen in de muur/ plafond. Staanders in de constructie beetje op spanning erin zetten en er is niets aan de hand. Dat gaat echt nergens heen.

Nu weet ik het echt niet meer....
 

Kacheltje

  • #6
Op zich kan het wel maar die laminaatvloer moet er waarschijnlijk ooit wel eens uit. Dan sta je weer met de gebakken peren. :mrgreen:
 

Alpinadrachten

  • #7
Ik denk niet dat ie er nog uit gaat. Mijn vriendin heeft flink astma dus laminaat is een pre.

Maar nu zit ik met het bolstaan van het laminaat zoals iemand hiervoor al beschreef. Vraag me af of dat echt zo is in de praktijk.
De muur komt in de lengterichting met de planken mee.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Gewoon de laminaatstroken in de lengterichting (bijna) door zagen en de strook eruit wippen.
Als het laminaat goed gelegd is zit er een onderlaag onder, door de druk gaat het laminaat hol staan wat gevolgen heeft voor een stuk vloer naast de muur, die blijft gegarandeerd niet vlak liggen.
Uit de strook laminaat die eruit gehaald wordt kunnen stroken gezaagd worden om die naderhand tussen de muur en de bestaande laminaatvloer te leggen.
 

Geus

  • #9
Al is het alleen voor de waarde van je huis, niet op dat laminaat gaan bouwen. Niemand zit te wachten op vloerbedekking die alleen vervangen kan worden door een wand te slopen.
 

Alpinadrachten

  • #10
Inmiddels de vloer uitgezaagd.

Nu zit ik met de ligger op de vloer. Ik heb theoretisch gezien leidingen door de vloer lopen. De ligger wil ik dus niet boren maar lijmen.

Gister in de bouwmarkt voor montagekit geweest echter daar adviseerde ze me Bison Polymax. Door het krimpen en uitzetten knapt montagekit weer los zeggen ze. Polymax niet.

Iemand ervaringen waar ik het beste mee kan lijmen? of is Polymax wel goed genoeg? Plafond en muur wordt met slagpluggen vastgezet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu