Metal stud plaatsen tegen gipswand met openingen

IvanR

 • #1
De vorige eigenaar van onze woning heeft een tussenwand verwijderd en van twee kamers één kamer gemaakt. Mijn vermoeden is dat het verwijderde wand een gipswand was. Het huis is van 1975. Nadat de vorige eigenaar de wand verwijderd had, heeft hij de ontstane opening met een houtenpaneel van ongeveer 3 mm dik afgedekt, waar ik overheen heb laten stuken. Inmiddels zijn mijn kinderen wat ouder geworden en willen ze een eigen kamer en ben ik begonnen met de voorbereidingen voor het opnieuw opsplitsen van de kamer. Hiervoor heb ik 50 mm metal studs aangeschaft, die ik met 12 mm OSB platen en 12 gips platen wil gaan bekleden, aangezien de kinderen wat rekken willen gaan ophangen tegen deze muur. Bij het verwijderen van het houtenpaneel zag ik een paar openingen tussen het kozijn en de muur, zie foto’s toegevoegd aan dit bericht.

20200825_195804.jpg
20200825_195827.jpg
20200825_195850.jpg


Waar de openingen tussen het kozijn en muur is, daar was de vorige wand. Mijn vermoeden is dat de wand bij de openingen in elkaar gingen. De openingen zijn ongeveer 8 cm breed. Achteraf was het misschien een beter idee om cellenbeton blokken te gebruiker van 70 mm:roll:.

Mijn vraag is of ik het beste deze gaten kan opvullen en daarna de metal stud te plaatsen of om op de bestaande bevestigmogelijkheden een balkje te schroeven en hierop de metal stud te bevestigen.

Ik heb op het forum gezocht naar het opvullen van gaten in gipswanden maar kwam in de zoekresultaten niet zo’n geval tegen. Ik las dat gaten gevuld zouden kunnen worden met goldband of rotband. Maar is dan na droging de afwerking sterk genoeg om de metal stud aan te bevestigen? Of word een ander manier aangeraden om deze openingen te dichten?

M.v.g.,

Ivan Rosaria
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Een strookje blok van cellenbeton erin lijmen.
   

  IvanR

  • #3
  Bedankt voor uw snelle reactie.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu