Dakkoffer ophangen aan gipswand

J_Ka

  • #1
Hallo allen,

Ik ben vorige keer perfect geholpen met de elektra in mn schuur en hoop opnieuw op jullie hulp!

Ik heb een hapro traxer 6.6 dakkoffer.
20 kilo
191x81x42

Deze wil ik op zolder ophangen. Uiteraard even gemeten en het past prima. Nu wil ik alleen weten of het mogelijk is de dakkoffer hier middels en spijlen/stangen op te hangen die verankerd worden in de muur. Deze muur is echter van gipsplaten en metalstuds. Ik het mogelijk dit op deze manier te doen of breekt de boel dan uit de wand?

De rechtermuur is van beton dus daar zou ik sowieso wat in kunnen verankeren. De dakkoffer kan helaas niet volledig aan deze muur want deze muur loopt schuin af waardoor de koffer daar niet past

IMG_20230723_190428.jpg


En zo zou ik m willen hangen
IMG_20230723_190610.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe precies wil je hem ophangen? Weet je waar de stijlen van de metal stut zitten? Het mooist is om daar in te schroeven.

Laat trouwens bij het onderhoud van de cv-ketel de beugeling van de rookgasafvoer even controleren :idea:
 

Dlangr

  • #3
Geen expert, maar in het vele lezen begrepen dat standaard gips platen (in theorie) tot 30 kilo kunnen dragen met hollewant pluggen en vezelplaten 50. Denk inderdaad wel dat het beter is om de metal stuts op te zoeken, door te kloppen of beter met een stud finder (euro of 30 tot 50 in de bouwmarkt) en dan daar in te schroeven, wellicht eerst even voorboren. Weet je zeker dat het het houd
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
Een neodymium magneet is goedkoper en effectiever in het vinden van (metal) studs :wink:
 

Dlangr

  • #5
Klopt ja, goede tip, niet aan gedacht. Mijn stud finder vind ook elektrische draden met spanning en houten balken e.d.. en kan het midden (enigzins) bepalen. Als je twijfelt of er leidingen achter lopen wel goed om vantevoren even te checken.
 
Laatst bewerkt:

J_Ka

  • #6
Bedankt allemaal! Ik ga de metalstuds even opzoeken. Er lopen geen leidingen achter. Heb deze wand 2 jaar geleden zelf geplaatst.

@IJkenhout wat is er met de beugeling? Is die niet goed? Heb daar zelf geen verstand van
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Beugeling lijkt volledig te ontbreken. Een paar parkers vervangen dat niet (en is de vraag of dat wel is toegestaan). Risico op CO-vergiftiging.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu