Gipsplaat schroeven pakken niet

KlusserValentino

  • #1
Beste allemaal,

Wij willen een clickrail ophangen aan de muur op lijsten aan op te hangen.

We boren in een holle gipswand. De rails moet helemaal tegen het plafond aan komen, maar bovenin stuit ik op een metalen plaat, dus de Toggler gipsplaat pluggen hebben geen zin.

Ik probeer met 3.9x 35mm (PH2) gipsplaatschroeven direct in de metalen riggel te boren, maar de schroeven pakken niet. Ik gebruik een PH 2 bitje maar dat mag niet baten.

Iemand weet hoe je hier het beste mee om kan gaan? Grote kans dat de metalen riggen over de hele lengte van de muur loopt namelijk.

Het plafond is 4,30 hoog dus ik sta op een hoge ladder, wat kracht zetten wat moeilijker maakt.

Dank je wel alvast!
 

Haplo

  • #2
Al een parker of zelfborende schroef geprobeerd?
 
  • Like
Waarderingen: KlusserValentino

KlusserValentino

  • #3
Nee nog niet, bedankt voor de suggestie. Ik ben door iemand anders geadviseerd om eventueel voor te boren met een 2mm metaalboor. Omdat de Gamma schroeven niet van goede kwaliteit zijn.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
gaat het om een metal stud ligger of is het een stalen h balk oid
 
  • Like
Waarderingen: KlusserValentino

KlusserValentino

  • #5
Metalen stuf ligger idd. Ik kwaliteitsboortjes en schroeven gekocht. 2mm voorgeboord en nu is het gelukt. Bedankt voor het reageren!
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

JessicaB

  • #6
Hoi allemaal,

wij maken ook zoiets mee. We wilden van alles ophangen, maar overal zijn voorzetwanden geplaatst. Op meerdere plekken komen wij niet door de muur heen en kunnen we geen hollewandplug bevestigen. Ook de spirals (zie foto) lukken niet. We stuitten op een metal stud. Wij dachten dat dat fijn was en speciale plaatschroeven gekocht (zie foto). Die boren wel, maar blijven gewoonweg niet zitten. In geen mogelijkheid vast te krijgen. Op sommige plekken nu gat door metaal geboord (met moeite) en alsnog holle wand plug gebruikt.

ook voor het ophangen van een gordijnrails in gipsplafond hebben we holle wand pluggen gebruikt. Sommigen zitten helaas niet zo stevig (mag je holle wand pluggen uberhaupt nog weer los schroeven?)

Iemand tips, ik durf nergens meer te boren.

image.jpg IMG_1207.png
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu