Gipsplaat plafond vraag

Dpmtuning

  • #1
Wat zouden jullie adviseren.

Ik wil mijn plafond dicht maken met gipsplaat.
De oude raggels zitten er nog in, maar deze zit niet op de goede afstanden. (verschilt elke keer van afstand)
Ik kan hier stucplaten op zetten en laten stucen, maar dan moet ik elke plaat gaan snijden omdat de raggel maat niet logisch is.
En de kosten van een stucadoor tikken ook aardig aan natuurlijk.

De breedte van de kamer is 3,80 m. Ik dacht dan om lange gipsplaten te nemen en deze in de breedte dwars op de raggels te monteren.
Zodat je geen kopse randen hebt. Echter heb je volgens mij alleen 4,20 gipsplaten met ronde randen. En ik wil wel mijn plafond helemaal strak hebben. Zijn deze platen ook goed straks te krijgen op 1 of andere manier?

Of kan ik dan toch beter de 12,5 mm platen nemen met zo'n verzonken rand en deze met een gaasje dichtsmeren. (Dit heb ik vaker gedaan en werkte goed) Alleen dat vind ik de kopse kanten wil lastig. Ik heb dan het idee dat dit gaat scheuren, want hier kan natuurlijk geen gaasje op.

Een heel verhaal, maar ik hoop dat mijn vraag duidelijk is.
Ik hoor het graag.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De breedte van de kamer is 3,80 m. Ik dacht dan om lange gipsplaten te nemen en deze in de breedte dwars op de raggels te monteren.
Zodat je geen kopse randen hebt. Echter heb je volgens mij alleen 4,20 gipsplaten met ronde randen.
Dan komt de maat van 4,20 m. toch mooi uit, gewoon een stuk van de platen afsnijden.

Ik vind uw uitleg niet echt duidelijk, ik zou graag exact weten hoe de rachels lopen i.v.m. de lengte van de gipsplaten, gaat het om de lengte van 3,80 m of zitten ze in de andere richting ?
 

Flepke

  • #3
ALs je mijn mening vraagt qua strakheid gaat er niks boven een gestukadoord plafond(raar he?)
Ik weet echter niet wat jouw eisen zijn
 

Dpmtuning

  • #4
De raggels zitten over de lengte van de woning. (zo'n 10 meter)
Ik zou dan graag de 4,20 platen in de breedte willen leggen, dus dwars over de raggels, dan hoef ik de platen alleen om maat de snijden. (3,80 m)

Echter zijn de 4,20 platen alleen in de ronde kant uitvoering te krijgen. En deze zijn volgens mij lastig strak te maken. Zijn deze platen ook te stucen?? Misschien met een speciale voorstrijk?

Stucplaten van 2 m kan ook wel maar dan moet ik dus elke plaat gaan snijden omdat de afstand tussen de ragels niet op 40 cm of 30 cm zit.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Dan maakt u toch rachels in de breedte en daarop de gipsplaten ?
Bovendien hoeft u dan alleen maar de platen in te korten.

Bij een lengte van 10 m en een breedte van 3,80 m zou ik sowieso de platen niet in de lengte willen hebben, dan lijkt de kamer alleen nog maar langer en smaller.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #6
@Jan, de TS wil de naden wegwerken dus dat maakt niet uit.
 

H@ns

  • #7
Neem Voor platen in de breedte de lange plaat, voorstrijken en dichtsmeren met uniflot en het is redelijk strak af te werken. (je blijft bij strijklicht echter wel altijd zien dat het golft want de naden zijn niet ondersteund.

voor stucwerk leg je ze in de lengte richting van de kamer, strak tegen elkaar en de koppen een cm uitelkaar. Voorstrijken en laten stucen.
Het mooiste zou zijn stucplaten, die hoef je niet voor te strijken.

Overleg wel eerst even met een stucadoor want de één wil de platen tegen elkaar en de ander kennelijk iets uit elkaar (ze vloeken beide als het niet goed is :wink: )
Voor de prijs hoef je het niet laten, je doet zelf al het voorwerk dus de prijs valt wel mee, zeker als je het wegstreept tegen materialen en verf bij zelf strak maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu