Afwerking hoek gipsplaat met bestaande muur/plafond

RiGr

  • #1
Hallo allemaal,

Wij hebben een bestaande woning gekocht en ik ben nu de zolder aan het verbouwen. Dit was één grote open ruimte en ik ben hier scheidingsmuren aan het plaatsen met gipsplaat/metalstud. De nieuwe muren sluiten aan op bestaande (betonnen) muren, die op dit moment afgewerkt zijn met structuurverf, en op het schuine dak, waar geschilderde spaanplaten tegenaan zitten. Mijn vraag is hoe ik deze hoeken het beste dicht kan werken?

Ik had het idee om hiervoor papieren voegband te gebruiken en dit dicht te smeren met voegmiddel, maar ik vroeg me af of dit voegmiddel goed hecht op de andere materialen en of dit eventuele werking zou kunnen opvangen. De hele verdieping wordt na het plaatsen van de muren nog afgewerkt, ik twijfel hiervoor nog tussen bijvoorbeeld renovlies en stucen.

Hoop dat iemand hiermee kan helpen, alvast bedankt!

Groet,
Richard
 

Martijn1989

  • #2
De binnenhoeken, en dan met name die met het dak maar mijns inziens ook die overloop naar betonnen muren, moet je juist niet voegen omdat dat toch zal gaan scheuren (ongelijke werking). Ik weet niet hoe groot de te vullen ruimte is, maar over het algemeen is afkitten de beste optie. Overschilderbaar of behangbaar zo je wilt. Succes!
 

RiGr

  • #3
Dank voor je reactie Martijn! Ik heb de randen van de gipsplaten inmiddels afgewerkt met een papieren voegband, maar de voeg inderdaad niet doorgezet op het beton/hout. De overgebleven naad zal ik gewoon dicht kitten.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
  • Like
Waarderingen: Erwin Winkel

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu