Plafondgipsplaat RK vullen met merk a, b of c?

Lou1975

  • #1
In mijn badkamer heb ik groene gipsplaten met ronde kant gemonteerd als plafond aan rachels. Dit zit er keurig in, maar ik wil graag de rondingen dichtzetten.

Een zeer bekende gipsplaten fabrikant beginnende met de letters Gy.... laat in een youtube(en op de website zien) dat zijn gipsplatennadenvuller hiervoor geschikt is. Daarna nog afwerken met de finisher, diepgrond en je kan dit verven. (en dit zonder gaas)

Een andere fabrikant, bekend van de vulmiddelen etc beginnende met de letters Ala....... Zegt ook dat hun gipsplaatvuller 'kant en klaar' prima is om de ronde kanten dicht te smeren voor een strak plafond.(en dit ook zonder gaas)

Maar, na twee keer overtuigd door bovenstaande fabrikanten te zijn, ben ik gaan zoeken naar ervaringen van anderen, en daar lees ik steeds: het scheurt na verloop van tijd- had ik er maar niets in gedaan....

Nu vind ik het heel gek dat de fabrikanten hierrboven beweren dat dit gewoon kan, zonder gaas, terwijl ik nergens ervaringen kan vinden van: ziet er nog steeds perfect uit!
Ik ben dus heel benieuwd naar of en hoe het wel kan. Gaasjes en(laten) stucen is voor mij niet de oplossing.

Ook lees ik dat mensen er acrylkit in doen, maar dan gaat niet de gehele ronding eruit. Meer voor kopsekanten. Dit wil ik niet, ik wil graag de gehele ronding eruit.

Ik zit er nu haast aan te denken om van een bekend lijmmerk met de letters Bi... de rondingen vol te smeren met hun Repair kit allesvuller. Deze is enigzins flexibel- en dat is volgens mij de oplossing voor een werkend plafond aan rachels.(en de rachels boven het plafond zitten keurig om de 30cm :D )

Is er iemand die mij kan adviseren? Alvast bedankt!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Bij vullen met kit blijft de naad inderdaad zichtbaar.

De vullers voor ronde kanten hebben een vezel erin. Dat zou ervoor moeten zorgen dat het niet scheurt. Maar een ak met gaas geeft altijd minder kans op scheuren.

Bedenk trouwens dat de ondergrond de belangrijkste factor is voor het ontstaan van scheuren. De balklaag erboven moet sterk genoeg zijn, en het rachelwerk recht en stabiel.
 

Marcn88

  • #3
Ik zelf heb zeer goede ervaringen met * deze is geschikt voor rk en ak ook zonder gaas.

We doen niet aan productaanbevelingen - mod
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu