Gezocht: leverancier schuifpui jaren 70

PaulKlussertje

  • #1
Hoi,

Wij hebben een huis gekocht met een houten schuifpui. De schuifdeur valt bij het sluiten in een verdieping in de rail. In deze verdieping zit een scheur, zie foto. Mogelijk is dit te lassen. Ik wil echter graag onderzoeken of deze rail, inclusief verdieping, nog verkrijgbaar is. Kent iemand dit systeem en de leverancier. Op de hendel is de letter W zichtbaar, zie foto.

Graag je reactie!









 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik ben niet bekend met merken e.d.

Hier zit dus ook oud glas in. Overweeg de hele pui te vervangen. Als je (in de toekomst) een energiezuinig en comfortabel huis wil kies je nu voor tripleglas.
 

Willem52

  • #3
Hoi,

Volgens mij hoort deze verdieping er.
Als je de schuifpui dicht doet valt hier een wieltje in dat bij het openen van de schuifpui omhoog wordt gedrukt. Kijk maar naar de beweging van het beweegbare gedeelte van de schuifpui als je deze opent.

gr. Willem
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Dat is ook niet het probleem. Het probleem is de scheur welke in deze verdieping zit. Er is Raamsdonksveer een bedrijf wat oude voorraden van producenten opkoopt op het gebied van kozijnonderdelen. Voorraad kost geld, dus verwacht niet dat je voordelig uit bent. Maar altijd goedkoper dan een nieuwe pui.
 

Aaddew

  • #5
Beste PaulKlussertje,

Heb je het merk al achterhaald? Ik heb een zelfde merk schuifpui beslag waarvan de hendel lam is. De stift van de hendel is nog ok, ik vermoed dat ik daarom aan nieuw beslag toe ben. Ik heb het bedrijf in Raamsdonksveer niet kunnen vinden, is jou dat wel gelukt?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu