Gewone radiatorknop vervangen voor thermostatische

Ronaldstolk

  • #1
ik heb in mijn garage een radiator hangen met een gewone radiatorknop zie foto

nu wil ik deze vervangen door een thermostatische. Daar moet ik toch een model voor hebben zoals in bijgaande schermafdruk? haaks verkeerd?

En kan ik die dan 1 op 1 vervangen? Of moet ik nog overgangsstukken hebben e.d.? Kunnen jullie dat zo zien op basis van de foto?

20240216_115749.jpg
Screen Shot 02-16-24 at 11.59 AM.JPG
 

Auto-Geen

  • #2
Een rechte th.kraan van Sar met 1/2" binnendraad kan je 1 op 1 vervangen.
 

Ronaldstolk

  • #3
dank, maar de huidige kraan (merk Sar inderdaad) is geen thermostatische kraan. Kan ik dan bijv. ook alleen de kop vervangen, begriip ik dat goed? Dan hoeft het CV systeem ook niet leeg?

ik kwam ergens tegen dat je het binnenwerk van die gewone "open dicht" kranen, kunt vervangen door thermostatisch gestuurde binnenwerken. Zodat je niet de hele kraan hoeft te vervangen, alleen het binnenwerk. (uiteraard daarna de thermostaatknop er nog op) Klopt dat? Zo ja, in dit geval toch niet vermoed ik omdat het een haakse knop is? En dan verstoort de opgaande CV leiding de voeler?
 
Laatst bewerkt:

Auto-Geen

  • #4
De kraan die er nu in zit is niet om te bouwen naar thermostatisch. Wat je er van maakt is een keuze, als de knop maar horizontaal komt. Of naar voren of naar opzij.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu