Getob met snoeren aan dashboard van auto

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #1
Hoe krijg ik snoeren van b.v. een telefoon of navigatietoestel vastgeplakt aan het dashboard van een auto? Al het plakband (isolatieband, dozen dichtplak tape, gafta spul) dat ik heb geprobeerd ligt er binnen de kortste keren weer af, het plakt gewoon nauwelijks.
Met wasbenzine zal het plastic wel aanvreten denk ik.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er zal best iets zijn maar dit zijn om iets op te lijmen, kleven vervelende kunststoffen. Reinigen met wasbenzine zal niet helpen. Maar let op mocht er iets op lijmen zal je toch moeten uitkijken dat het geen blijvende schade maakt. Wacht het hier nog even af, wip anders eens binnen bij een autoschade bedrijf.
*wgb*
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Wat bij mij nog het beste werkte was nog het lijmpistool in combinatie met klitteband.
Simpel een stuk klitteband afknippen, aan 1 kant in het midden een flinke dot warme lijm en vastdrukken, af laten koelen en de kabel in het klitteband vouwen.
Ik had ook 2zijdig plakband en wat al niet geprobeerd maar na enige tijd laat het weer allemaal weer los terwijl dit toch aardig goed blijft zitten.

suc6

Gerrit
 

Azijnpisser

  • #4
Als je je auto 1 keer in de cockpitspray hebt gezet, of een ander product om je dashboard schoon te maken, dan kan je voor de rest van de levensduur van de auto vergeten om er iets op te plakken.

Ik kocht in 2001 een auto, welke na koop maar voor afhalen nog even helemaal schoongemaakt is. (o.a. met cockptspray). In 2007 verkocht, van binnen nooit met cockpitspray bezig geweest, enkel met ontvetter, maar nog plakte er geen post-itje op het dashboard.

Opties: Alle kabels bundelen in een spiraalslang, of alle draden wegwerken achter het dashboard. (meeste dashboards zitten erg simpel vast, en zijn zo te verwijderen, of in ieder geval zodanig los te halen dat het mogelijk is bedrading erachter weg te frotten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu