Bureau verhogen met 30cm ... Hoe??

Bureauverhoger

  • #1
Ik wil mijn bureau met 30 cm verhogen zodat ik staand kan werken. Hiervoor wil ik zelf een oplossing bedenken en als het kan met jullie hulp ;-)

Het bureau dat ik gebruik is 2 meter lang en 1 meter breed. Het staat nu in een ruimte van mijn huis waar het bijna precies in past: links en aan de achterkant een muur en rechts de pui met raan naar de tuin. Voor stabiliteit moet het grondoppervlak van de onderzetter groter zijn dan de bovenkant (waar de bureaupoot van 4x4cm op staat) op geplaatst wordt. Maar door de nis kan de voet van de onderzetter niet naar alle kanten "uitbreden".

Op een hele simpele manier heb ik uitgewerkt hoe de onderzetters er volgens mij min of meer zouden kunnen uitzien. Het topoppervlak zou dan 6x6cm kunnen zijn met daarin een kleine 4x4cm uitsparing waardoor de tafelpoot in ieder geval niet gaat schuiven op de onderzetter zelf.

Nu mijn vraag aan jullie:
Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

Denk daarbij aan: welk materiaal, hout (wat voor hout) of metaal. En waar kan ik dat laten maken??

Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.





 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat lijkt me nogal een wankele constructie en als het ooit omvalt ben je zuur.

Misschien is het beter (en vooral stabieler) om de gehele poot te voorzien van een stalen buis eromheen.
Ik zag bijv. stalen (vierkante) kokerprofiel (soms per meter en soms op maat te bestellen) met een buitenmaat van 45 x 45 mm, dikte van de wand 2 mm. Daar zou 40 mm net in moeten passen. Maar er zit vaak ook nog een ronding in de hoeken, dus eventueel eerst een klein stukje als monster bestellen (als dat kan). En anders 50 x 50 mm en de tussenruimte opvullen. Of er blindklinknagels doorheen halen om de zaak te bevestigen.

Je zou zo ook nog iets kunnen bedenken om het bureau in hoogte te kunnen verstellen, door een aantal gaten in zowel de poten als de omhullingen te boren en bouten/moeren te gebruiken om de zaak vast te zetten. In dat geval hoeven de omhullende poten niet de volle hoogte van de tafelpoten te hebben, maar je moet er wel voor zorgen een flink stuk te overlappen. Dus bijv. (minstens) 60 cm lengte voor 30 cm verhoging.

Tip: Er bestaan zgn. insteekdoppen, zowel voor 45 als voor 50 mm buis. Daarmee werk je de zaak aan de onderkant netjes af.
- Insteekdoppen 45 x 45 mm
- Insteekdoppen 50 x 50 mm
Daar zijn ook doppen bij, die met een schroefvoet enigermate verstelbaar zijn, waarmee je de tafel perfect recht kunt instellen.
Om de prijs van die insteekdoppen hoef je het niet te laten!

Indien mogelijk, kies dan een profiel dat 'verzinkt' of in een of andere kleur gemoffeld/gespoten is, blank staal wordt heel snel lelijk.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Heb je ervaring met staand werken. Ik totaal niet en heb het is geprobeerd het viel heel erg tegen.
Geloof voorlopig in een systeem dat je naar behoefte kan verstellen.
 

eezacque

  • #4
Je kunt overwegen het onderstel te handhaven en een opzetstuk op het blad te zetten, dan heb je meteen ruimte voor extra bergruimte...
 

stefan9

  • #5
De poten zijn hol denk ik? Dan kun je gewoon een vierkant balkje van de juiste lengte in elke poot steken.
 
  • Like
Waarderingen: Henk E en De Bob

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #6
  • Like
Waarderingen: Walker
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
10
20
3
5
7
4
8
5
3
8

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu