Geschikte compressor

Stelios

 • #1
Dag allemaal!
Ik ben op zoek naar een geschikte compressor. De compressor zal met name gebruikt worden voor het oppompen van banden, klein zwembad, schoonspuiten van gereedschappen. Een enkele keer een tacker, maar voor incidenteel gebruik. Dus geen langdurig gebruik. Hij zal dus enkele keren per maand gebruikt worden, aangezien ik nog minder dan een hobby klusser ben :p
Ik heb de volgende compressoren gezien, maar weet niet waar ik verstandig aan doen.


Ik heb een lichte voorkeur voor de eerste 2, maar nergens op gebaseerd. Nog niet eerder een compressor aangeschaft, dus kan heel goed jullie kennis en advies gebruiken!
Alvast bedankt!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  Voor hobby doeleinden zoals jij schetst, voldoen vrijwel alle compressoren. Bijna ieder merk en iedere winkel heeft er wel met een ca. 25 liter ketel. Die zijn doorgaans allemaal prima. Voor meer geld koop je dan een luxer of net iets degelijker apparaat.

  Handig is wel als er een reduceerventiel op zit zodat je de uitgaande druk kunt regelen.
   
  • Like
  Waarderingen: Stelios

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #3
  Wat ik vooral van belang vind is het lawaai wat ze produceren.
  Heb hier een goedkope staan waar je het horen en zien van vergaat en ook een duurdere die je ook probleemloos binnen kunt gebruiken zonder geluidsdempers nodig te hebben.
  Nadeel is dat de laatste maar een 10 liter vat heeft en veelvuldig aan moet slaan om voldoende druk te houden.
   
  • Like
  Waarderingen: Stelios

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #4
  Of je moet hem niet bij de werkplek zetten.

  Zelf heb ik een grote compressor met 100L tank eronder (goedkoop ding maar werkt al jaren prima na de koppelingen er keer vervangen te hebben). Staat aan de andere kant van de schuur en ik heb met perslucht slangen een wat kraantjes en ringleiding gemaakt door de schuur en naar de carport. Voor werkzaamheden die weinig lucht vragen, gaat dat prima. En voor die enkele keer dat ik eens wat wil stralen, rol ik een dikke slang uit vandaag de compressor.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  @Stelios Ik heb een aantal links verwijderd i.v.m. reclame, dat is hier niet toegestaan, zie de forumregels.
   

  PimKlus

  • #6
  Ik heb een half jaar geleden mijn oude compressor ingeruild voor "low noise" versie. De 24 liter variant is vanaf €150 al te koop. Echt super stil en werkt goed voor de hobby.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu