Gescheurd Stucwerk herstellen uitbouw

DeHaas

  • #1
Hallo,

Op de plek waar de uitbouw is gezet, scheurt/knapt/brokkelt het stucwerk. Aangezien we de muur willen schilderen, zal dit eerst hersteld moeten worden. Ik begrijp dat dit terug blijft komen omdat de muur van het huis keihard betonsteen is en de muur van de aanbouw van ander materiaal is (cellenbetonblokken?).

Hoe zou ik dit aankunnen pakken om in elk geval de muur weer strak te maken, zodat deze voor nu geschilderd kan worden en er (vrijwel) niks meer zichtbaar is van het herstel.

Uiteindelijk verwacht ik door de werking van de uitbouw danwel dichtheid van de omdergrond dat de scheur over een x periode wel weer terugkomt. Hier een koof overheen plaatsen willen we niet. Vandaar dat we na het herstel en schilderwerk hier een houtrek op willen gaan hangen welke in de toekomst dus het grootste gedeelte van de 'breuklijn' zal gaan bedekken.

Jullie tips en adviezen zijn van harte welkom.

Mark
20220726_105233.jpg
20220726_105211.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Die scheur komt altijd weer terug. Had een dilatatie moeten zijn. Inslijpen en alsnog een dilatatie aanbrengen kan meer geeft wel stof en extra werk.
 

DeHaas

  • #3
Dank voor de reactie. Hoe werkt dat zoals je aangeeft 'dilatatie aanbrengen'?

Zou ik de scheur kunnen uitkrabben zodat al het losse stucwerk weg is, dan vullen met krimpvrije muurvuller (renoband oid), gladschuren en dan schilderen?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Dat is de logische route maar dat zal niet genoeg zijn. Die scheur is constructief en blijft terugkomen.

Je zou echt moeten inslijpen maar het beste stappenplan kunnen anderen je hier beter vertellen
 
  • Like
Waarderingen: DeHaas

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu