Beste stenen voor geluidsisolatie WC muur

Snelleklusser

 • #1
Beste medeklussers, voor een WC die grenst aan de woonkamer zoek ik wat de beste manier is om de wand op te bouwen voor maximale geluidsisolatie. Uitgangspunt is dat de muur max 10 cm dik wordt.

Er zijn een aantal mogelijkheden:

- (Hol/Dol) lichtgewicht stenen zoals PorisoStuc
- Snelbouw stenen
- Kalkzandsteen blokken
- Ytong blokken
- Houtenframe, gipsplaten, steenwol
- Nog iets anders?

Wat levert de beste geluidsisolatie op?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kacheltje

  • #2
  Kalkzandsteen.
   

  Fvdb7126

  • #3
  Luchtgeluid (praten, radio, tv etc) kan je het beste isoleren met massa, dus het zwaarste materiaal kiezen of bij een lichte wand dubbele lagen gipsplaat.
  Contactgeluid (O.a. stromend water in de wc-pot) kan je alleen oplossen, door de wc-pot flexibel aan op de vloer te monteren. Ik weet niet of daar standaard oplossingen voor zijn. Frank
   

  MvanV

  • #4
  Ja, er zijn rubberen afdichtingspakkingen voor hangende toiletten.

  Stortbakgeluiden zijn enorm te verminderen door een flexibele aansluitslang te gebruiken voor het laatste stukje in plaats van buis. Loodgieters vinden dat vaak een beetje een particulierenflansoplossing, en dat kan het ook zijn, maar het scheelt gigantisch in het geluid van het vullen van de bak.

  De muur maak je inderdaadof met zo zwaar mogelijke bouwmaterialen of van gips met steen/glaswol er tussen, liefst er flink opgepropt in (dan dempt het beter(en isoleert het minder voor warmte maar dat is niet het doel).

  EN als finishing touch, en die vergeten veel mensen: de inrichting doet ook heel veel voor het geluid. ALs alles strak, vlak, hard en glad is is het een enorme klankkast waardoor de geluiden zich versterken en vaak prima onder de deur door wegglippen.
  Een kleedje, schilderijtje, bosje bloemen ofzoiets helpt geluid te absorberen. Desnoods kan je een stuk PE geluidsisolatieschuim op een weinig zichtbare plek hangen.
   

  Kacheltje

  • #5
  Zorg ook dat er geen luchtlek is tussen woonkamer en wc, ook boven het plafond.
  De wand zo ver mogelijk doortrekken tot aan het plafond en de kieren die overblijven afdichten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu