Geluiddempende ondervloeren

Peejay

  • #1
Ik heb onlangs een appartement gekocht. Nu wil ik hierin kliklaminaat leggen. Deze heb ik dan ook al gekocht, maar ik ben nu aan het twijfelen over de ondervloer. Ik wil graag een zeer goede geluidsdempende ondervloer. Wat ik op internet vind, is dat er verschillende soorten zijn. Maar welke is nu de beste?
Bij de Gamma heb ik gekeken en zie daar platen van 3mm dik. Deze schijnen 11db en 22db te dempen volgens de ISO 97 norm. Die platen kosten iets van EUR 23,00 per 10m2. Nu hadden ze ook andere. Deze zaten op 10db en 21db. De platen zijn iets van 9mm dik en kosten iets van EUR 30,00 per 7,2m2. Vond het een beetje raar en zo'n medewerker gevraagd en die kon mij daar geen duidelijk antwoord op geven. Dunnere platen die goedkoper zijn, zijn beter... Nu heb ik ook de verkoper van mijn laminaat gevraagd en die zweert bij van die rollen. Die zijn ook 10db geluidsdempend en maar 4mm dik.
Dus ik ook maar het internet geraadpleegd. En daar staat dat het ook weer met het soort laminaat te maken heeft. En dat het geluidsdempende effect ook weer reduceerd kan worden als er een bepaald laminaat op ligt.

Heeft iemand hier wellicht verstand van? En weet wat voor een appartement (met beton ondervloer) de beste geluidsdempende ondervloer is?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat voor een vloer zit er in appartement ?
wat is ongeveer het bouwjaar van het gebouw
 

Peejay

  • #3
Gebouw is van 1962. Ik moet het op een betonnen vloer leggen. Aangezien ik op de vierde verdieping zit, hoef ik blijkbaar geen onderzeil te leggen. Maar volgens mij kan het geen kwaad om dat ook nog te doen.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Ik heb de blauwe platen van € 23,00 per pak onder het kliklaminaat gelegd en deze werken heel goed voor de geluiddemping.
Bij mij ligt het op een houten vloer die normaal behoorlijk doorklinkt, met deze blauwe isolatie platen goed geluidsstil geworden.

De rollen van dat witte piepschuim werken ook goed maar ietsje minder die heb ik op een andere locatie liggen.
Het scheeld niet veel in de prijs, de rollen zijn ietsje goedkoper.

Vr Gr en succes ermee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu