Gelijmd zeil verwijderen

Raymo

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb 2 kamers doorgebroken, in onze nieuwe woning waar op de één tegels en de ander tapijt lag. De tegels heb ik weggebikt, het tapijt verwijderd, en nu zal ik moeten egaliseren, aangezien de twee vloeren niet 1 op 1 liggen.

Maar ziedaar onder het tapijt van de ene kamer zit een vreemd soort zeil waarvan elke vierkante centimeter vastgelijmd is aan het beton. Dit is met geen mogelijkheid los te krijgen, als ik dit met een hamer en beitel/plamuurmes moet doen ben ik een jaar bezig.

Ik ben echter bang dat de egalisatie niet goed gaat houden op dit zeil. Wat kan ik doen?
 

Pepjo

  • #2
Wat wil je op de vloer leggen ?
 

RobdR

  • #3
Kijk eerst ook even of er een asbest in zit. Is natuurlijk afhankelijk van de ouderdom van de woning.

Wil je gaan afbikken dan kan je bij de bekende machineverhuurfirma('s) een soort schuurmachine aan een steel huren die aan de voorzijde een metalen plaat heeft met een snijkant. Zo "bik" je dan mechanisch de laag los.

Eventueel kunnen ze je daar verder adviseren. Ga niet met de beitel aan de slag want de kans is dan groot dat je de vloer dusdanig beschadigd dat je opnieuw moet egaliseren of zelfs het geheel zodanig losklopt dat je plaatselijk een nieuwe deklaag moet aanbrengen..

Daarbij hou je je polsen en vingers waarcshijnlijk ook niet heel...

Succes

Rob
 

PdeBruine

  • #4
Hmm, dat hadden wij ook. Het was gelukkig niet zo heel veel maar mijn vriendin is daar wel een paar avondjes mee bezig geweest om dat weg te halen met een steekmes en plamuurmes. Ze werdt er niet zo vrolijk van :lol: :D want dat was geen fijn werkje :!:
 

Raymo

  • #5
Ok bedankt voor jullie antwoorden. Ik heb geen idee hoe asbest eruit ziet? Hoe zie ik dat?

Ik ga er trouwens tapijt leggen.
 

Pepjo

  • #6
Als je tapijt gaat leggen zou je ook kunnen overwegen om het zeil het zeil te laten en de boel gelijk te trekken met isolatieplaten. Scheelt een hoop werk en kennelijk hebben de vorige bewoners dat ook gedacht :mrgreen:
 

Raymo

  • #7
Ik heb dat wel overwogen, maar het verhaal gaat eigenlijk nog iets verder. Aan de andere voorkant van deze (tuin)kamer hebben ze aanbouw geplaatst van ongeveer 1 bij 4 meter (onder het balkon de kamer doorgetrokken) het stukje vloer van deze aanbouw is verschrikkelijk slecht gestort met beton of cement.

Er zitten allemaal barsten in dit stuk en als je er over heen loopt voel en hoor je dat het los zit. Dit stukje grenst dus aan het stuk zeil, dan volgt het wegghakte tegel gedeelte. Ik heb dus 3 verschillende stukken vloer in een kamer, die opzich redelijk op dezelfde hoogte zitten :(

Wat voor soort isolatieplaten zijn dit dan? En hou je dan nog steeds niet het probleem dat het "bobbelig" loopt na verloop van tijd? Bovendien heb ik maar iets van maximaal 2 cm hoogte aan speling i.v.m. deuren en schuifpui.
 

Pepjo

  • #8
Dan wordt het een ander verhaal. Dan kun je het beter meteen goed doen inderdaad, en ook die vloer uit de uitbouw eruit halen en opnieuw storten. Loszittende stukken zullen nooit vanzelf weer vast gaan zitten.
 

Raymo

  • #9
Ik laat het storten van de vloer waarschijnlijk ook doen, maar ik zal dus niet ontkomen aan het verwijderen van het zeil, en zo te horen ook het verwijderen van het oude beton.
 

Pepjo

  • #10
Ik vrees dat je daar inderdaad niet aan zult ontkomen. En voor het zeil is zo'n huurmachine waarschijnlijk het beste.

Je moet in je uitbouw even kijken hoe de vloer is opgebouwd. Als alleen de afwerkvloer los is gaan zitten hoef je alleen die te vervangen. Als ook de gewapende vloer stuk is moet alles eruit, maar dan kun je mooi gelijk goed isoleren. Elk nadeel heb z'n voordeel...
 

Raymo

  • #11
Volgens mij hebben ze dat gedeelte nooit bewapend, waarschijnlijk ook de reden waarom het loszit. Stelletje prutsers waren de vorige bewoners...

Bedankt voor jullie tips.
 

RobdR

  • #12
Asbest kan je herkennen doordat het een grijze laag is die in het zeil verwerkt is. Je kan geloof ik als particulier naar het RIVM een monster sturen wat ze dan kunnen onderzoeken op de aanwezigheid van asbest.

Uit welke periode stamt het huis en/of het zeil?

Rob
 

Raymo

  • #13
Huis is uit midden jaren 70, de buurtbewoners zeggen dat er verder geen asbest in de huizen aanwezig is. Het zeil heeft een witte zachte onderlaag.
 

RobdR

  • #14
Asbest is niet zacht. Maar een stugge/harde laag. Wat je beschrijft lijkt op een gewone foamrug. Is natuurlijk lastig te beoordelen vanachter een toetsenbord. Wil je 100% zekerheid dan even bellen met RIVM of zoiets.

Is het de gewone foamrug dan kan je aan slag met de machines...

Succes!

Rob
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu