Klik PVC op gelijmde Linoleum met vloerverwarming?

Rosy

 • #1
Dag Klussers!

Wie kan mij helpen? We hebben een leuke huisje gekocht met groene gelijmde linoleum-vloer. Niet onze smaak! Is het een optie om daar klik PVC overheen te leggen? We willen graag de vloerverwarming blijven gebruiken zonder dat hier warmte ontsnapt tussen de linoleum-vloer and PVC-vloer. Moeten we hiervoor een PE-folie gebruiken?

Alvast dank voor het meedenken. Alle ideeën zijn welkom! :)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Is de vloerverwarming een hoofd verwarming dus je hebt geen radiatoren in de ruimte waar de thermostaat van de CV hangt.
  De gedachten van PE kan ik niet volgen.
  Er komen op je vloer twee materialen te liggen, linoleum en PVC, materialen die niet zo heel goed de warmte geleiden en die zou best van invloed kunnen zijn.
  Dat leuke huisje is van ?? is dat goed geisoleerd, weinig tocht enz..
  Dat is mijn meedenk verhaal.
   

  Rosy

  • #3
  Het is geen hoofdverwarming maar wordt wel als hoofdverwarming gebruikt omdat huis goed geisoleerd is en mechanische ventilatie heeft.

  De PE-folie wordt als geleider gebruikt om de warmte van de linoleum naar de klik PVC te geleiden. Maar of dit noodzakelijk is, is maar de vraag...

  Ik nam aan dat beide materiaal (linoleum en klik PVC) goede geleiders zijn, is dit niet het geval?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Kunststoffen zijn geen goede warmte geleiders. Vandaar of die laag meer een negative invloed heeft zou ik niet weten. De materialen moeten genoeg warmte geleiden, afgeven dat het in huis comfortabel te krijgen is.
  PE als warmte geleider is voor mij nieuw zelf denk ik elke laag minder, is beter.
  Een ander die het weet?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu