Gele vlekken in stuc badkamer

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #21
Nee niet goed genoeg. Dan een ander voorbeeld. Op de snelweg maak ik een noodstop eenmaal thuis aangekomen lekt de voorstrijk over de stoep omdat de emmer van achteren naar voren was gekomen😕,poetsen zo hard als ik kan. Toch zijn er een paar plekjes achter gebleven omdat dit door de zon direct vast was gebakken op de stoep. In die 2 jaar tijd is er strooizout/uv stralling/borstelwagen en voldoende regen overheen gekomen en kan het nog steeds zien. Waarom nu pas dit voorbeeld omdat ik hier niet graag meer bij stil sta😋.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #22
Om dergelijke plekken te voorkomen behandelen we nicotine of roet aanslag voor met isolatie voorstrijk. En we hebben nog nooit meegemaakt dat voorstrijk kleur naar voren is gekomen. Vandaar dat ik het me niet kan voorstellen.
 

Combiketel

  • #23
Welk soort stuc materiaal is er gebruikt ? Niet alles is er namelijk voor geschikt ! Knauf UP210 W of Gyproc Badkamerstuc zijn speciaal voor badkamers.

Misschien dat een verkeerde materiaalkeuze hier de oorzaak is.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #24
In dit geval is materiaal keuze niet van belang. Alleen de plek waar je het gebruikt wel. Gips is vochtregulerend. Neemt op en geeft vocht weer af. Alleen bij constante vochtbelasting treed gipsrot op. Dan word het schimmelig en laat het los van ondergrond. Dit zie je wanneer het achter tegels is verwerkt en er vocht belasting is door lekke voeg of kitranden. Daarom is advies om geen gips te gebruiken in de nattecel. Maar dan inderdaad een WR versie of cementgebonden mortel
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #25
Jouw bovenstaand antwoord gaat toch al aardig richting het gedrag van materialen. Wie weet komt er binnenkort op de gebruiksaanwijzing te staan. Niet geschikt voor constante vochtbelasting. :wink:
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #26
Haha inderdaad. Je zou bijna denken dat ik aan de slag zou willen in de productontwikkeling bij 1 van de grote merken😜
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu