Geiser voor de boiler ivm warmwater te kort

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hoi,

ik ben op zoek naar informatie of het mogelijk is een geiser VOOR een electrische boiler te plaatsen,
dit omdat er enkele weken per jaar erg veel warm water wordt gebruikt en het me handig lijkt om zo de boiler al met warm water bij te vullen. waardoor hij minder lang nodig heeft om warm te blijven/worden

wie kan mij daar over informeren

TIA,

Hans
 
Wat heeft de boiler dan nog voor toegevoegde waarde? Je kan dan toch net zo goed in een keer de geiser gebruiken. Scheelt je 100% electra.
 
Dat kan de geiser ook alleen, een geiser kunt u in principe continu gebruiken.
Het helpt ook weinig tot niets want een boiler is een voorraadvat, op het moment dat er warm water getapt wordt moet de boiler dat snel opwarmen en dat lukt dus niet.
Met een doorstroomboiler zou dat misschien kunnen maar dat kost kapitalen aan elektriciteit en geen extra opbrengst aan warm water.

Hebt u niet genoeg capaciteit van de geiser dan is het m.i. goedkoper de geiser te vervangen door een exemplaar met meer vermogen.
 
Het euvel wat ik erbij vergeten te vertellen is dat we op propaan zitten en dat we in de winter last hebben van niet goed werkende geisers
hierdoor zijn we overgestapt op een boiler, maar zoals ik al schreef is dat zomers waarschijnlijk te kort.
daarom willen we de boiler bij groot verbruik "bijvullen"met heet water van de geiser. zou dit uberhoupt mogelijk zijn?

TIA hans
 
Ja zomers werken ze wel goed, het blijkt dat de kou parten speelt daaom zijn we overgestapt op een boiler. alleen voor enkele weken hebben we te kort heet water dat we via mijn plan willen oplossen.
zou dit kunnen? of heb ik strakt een probleem met de aanvoer/vraag van de boiler?


groet van hans
 
Waarom 's zomers? Misschien kan je dan beter een zonneboiler plaatsen...
Die kan je gewoon in serie zetten met de bestaande boiler.
Er zit momenteel een goede subsidie op.

Een geiser is volgens mij begrensd qua doorstroming, een zonneboiler niet. Nu zou je die begrenzing wel verder open kunnen draaien, maar je blijft vastzitten aan de capaciteit van je geiser. Maar dat geldt voor elk verwarmingstoestel.

Dat die geisers niet goed branden, ligt dat niet aan het propaan zelf? Ik kan me herinneren dat we onze gastanks op de camping vroeger altijd een beetje ingroeven bij vorst, want als het te koud werd konden we ons eitje niet bakken...
 
Om het budget een beetje onder controle te houden wou ik het met een geiser opvangen, die heb ik liggen namelijk. mocht dit helemaal niet lukken dan is een zonneboiler een goeie optie
 
Wanneer de geisers in de zomer wel goed werken zou ik er een boiler naast zetten en die uitschakelen in de winter.
Een geiser als voorverwarmer helpt niet zoveel, de boiler moet dan een grote hoeveelheid water snel op temperatuur brengen, dat lukt alleen met een doorstroomboiler met groot vermogen.

Ik weet eigenlijk niet of een geiser als zodanig gebruikt mag worden maar ik zou het zelf niet doen.
 
De geiser geeft toch heet water? dan zou dit toch doorgevoerd kunnen worden , zodat er ten alle tijden warm water afgetapt kan worden van de boiler?
 
Als een geiser al heet water geeft waarom moet het dan nog door een boiler die het niet zo snel op hogere temperatuur kan krijgen ?

De straal water uit de boiler zal ook niet groter zijn dan nu uit de geiser komt, het loopt via de geiser en die doorlaat is beperkt
U moet het zien als 1 leiding die via de geiser en de boiler loopt.

Een tweede geiser lijkt me een veel betere optie, in de winter de gasflessen beschermen tegen kou en de geiser zal beter branden.
 
Het plan een boiler te voeden via een geiser is gewoon mogelijk.
Wel dient er voor zowel de geiser als de boiler een inlaatcombinatie geplaatst te worden (VEWIN-NEN1006).
De voordelen zijn meer warmwater!!!!
230V boiler maximaal 2,2 Kw
Geiser is al snel 15 Kw
Door de serie schakeling van de toestellen blijft er ook het voordeel van de boiler voorraad, dus u kunt gerust de doorstroombegrenzing verwijderen.

Vr. Gr. GvdB
 
Er staat nergens dat het niet mogelijk is :wink:

Meer warm water kan het niet opleveren doordat de geiser de waterhoeveelheid bepaalt.

De doorstroombegrenzing van een geiser verwijderen ?
Dan heeft het vrijwel geen zin een geiser voor de boiler te hangen, de temperatuur van het geiserwater zal niet veel helpen, die wordt veel te laag om een fatsoenlijk effect op de verdere opwarming door de boiler te hebben.
Volgens mij mag een geiser niet op die manier gemodificeerd worden.
 
Meestal heeft een geiser een soort knijp ventieltje welke nu geheel open kan (water temperatuur regelaar), een geiser geeft van zichzelf overigens veel meer weerstand als een boiler.
Ook is het duidelijk dat op deze manier meer warmwater beschikbaar is mag het zijn met een kleinere straal.
stel u heeft een 30ltr boiler deze is leeg na 6min bij een afname van 5 ltr/min.
wanneer u een geiser heeft geeft deze minimaal 5ltr/min continu.
Zo kan men dus met meer mensen douchen.
Teven kan men het water uit de boiler extra gebruiken waardoor er uit boven genoemde toestellen samen 30min 6 ltr/min kan worden getapt.

GvdB
 
Nogmaals dan, als de twee toestellen in serie staan kan de capaciteit nooit groter zijn dan dan de kleinste doorlaat, in dit geval de 5 liter per minuut van de geiser.
 
Ander idee wellicht; is het mogelijk om de boiler op een hogere temperatuur te stoken? Stel dat je hem verwarmt tot 90 graden, plaats er een thermostatisch mengventiel achter, en klaar ben je. 90 graden afmixen op 60 graden levert immers meer op dan de netto boiler capaciteit, en je blijft wel dezelfde hoeveelheid water houden. (Mogelijk zelfs meer indien je boilervat >60 graden is, indien er een doorstroombegrenzer op de boiler zit. Koud water wordt dan immers buiten de boiler om bijgemixed.)

Dat is ook het principe achter een zonneboiler. Die wordt ook tot 90 graden opgewarmd, en na het verwarmingstoestel wordt afgemixed op 60 graden.

Het is maar een idee hoor, maar wellicht een optie.
 
Wij hebben het warme tapwater van onze CV ketel in serie met een elektrischev 80 liter boiler. Reden bij ons is dat we soms geen gas hebben en soms geen stroom, maar zo in ieder geval wel altijd warm water. Ik kan uit ervaring een aantal zaken noemen.

Voordelen:
1) Redundantie, oftewel je hebt een alternatief wanneer je óf geen gas hebt, óf geen stroom.
2) Beschikbare hoeveelheid warm water is meer dan de boiler inhoud
3) Snellere opwarmtijd, in ons geval ca. 20 minuten t.o.v. 5 uur ten gunste van gas
4) Lagere stookkosten. Of dat ook zo is met propaan t.o.v. elektrisch moet je zelf uitrekenen.

Nadelen:

1) Met de ketel ervoor is de wateropbrengst per minuut lager dan wanneer we de boiler rechtstreeks met koud water vullen. De ketel knijpt op zijn maximale hoeveelheid ingestelde liters.
2_ Bij lagere waterdruk in het net is de weerstand in het systeem te groot voor een fatsoenlijke waterleverantie. Wij schakelen dan de boiler met twee kranen rechtstreeks op het koude net.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan