Gegalvaniseerd staal zwart lakken

Erna123

  • #1
Hoi,

ik heb een degelijke zware gegalvaniseerd stalen tuinkas op de kop getikt. Ik vind die zinkkleur niet mooi en wil hem zwart maken en het glaswerk er met zwarte stopverf of kit inzetten zodat ik een beetje die oldlook benader.

Zoek me suf maar het wordt me niet duidelijk welke stappen ik achtereenvolgens moet doen om dat staal zwart te krijgen en dan zo dat het zwart blijft.

Kan iemand me heel duidelijk vertellen welke stappen met exact welk materiaal ik erop moet zetten. Dus niet "een primer"....want daar heb je er honderden van....

Liefst schilder ik de laatste laag ook meteen over de stopverf/kitranden heen. Kan dat en zo ja, welke stopverf/kit kan ik dan het beste nemen... Schijnt dat dat niet los van elkaar staat...

Of toch alleen maar mogelijk door eerst stralen, schopperen en dan laten coaten....maar dan blijft ie zink want veel te duur.

hoor graag
erna
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Volgens mij is het probleem, dat als je zoiets wilt lakken, je het eerst moet schuren (na ontvetten).

En met het schuren haal je de beschermende zinklaag er (gedeeltelijk) vanaf en veroorzaak je een grotere kans op roest. Je moet dan wel heel goed schilderwerk doen wil je het net zo goed beschermen.

Ik zou het lekker zo laten, went vanzelf!

Maar misschien heeft één van de vakmannen een andere / betere suggestie. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu