Verven gegalvaniseerde hengen

Pigion

  • #1
Ik ben een schuur aan het bouwen van Eiken gekantrecht 25 mm hout. Daarin komen ook deuren, scharnierend op glansverzinkte hengen en duimen. Ik wil deze hengen graag mat zwart maken, lijkt mooi op onbehandeld (vergrijsd) eieken. Het verfsyteem moet eigenlijk onderhoudsvrij zijn!!!
- Poedercoaten mat zwart?
- Wash Primer - ijzermenie - matzwarte verf.

Ik heb gelezen dat poedercoaten zeer goed is op vuurverzinkte ondergrond. Helaas zijn de scharnieren glansverzinkt. kan ik nu toch met vertrouwen poedercoaten of lever naar de 2e methode gaan?
Pigion
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #2
Weet niet of ik nu iets heel doms opper, maar!
Een jaar of 35 geleden heb ik op de LTS heb ik geleerd dat als je metalen boutjes goed heet stookt en dan in de olie dompelt ze er prachtig zwart uit komen te zien.
Misschien zijn er hier kenners op dit forum die daar iets meer vanaf weten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ze zijn er ook in zwart in verschillende modellen, zie hier.
 

Tiho

  • #4
Bij galvaniseren en thermisch verzinken is de beschermlaag allebei zink. Lijkt mij dat beiden te poedercoaten te zien dan. Volgens mij hebben we zelfs een klant die voorheen zijn laadbakken eerst electrolytisch liet verzinken alvorens poedercoaten. Maar bel eens een bedrijf als je deze hengen wilt gebruiken.

Heetstoken van gegalvaniseerde spullen is niet verstandig. Zeker als het geel gepassiveerd is. Hierbij is het zeer slechte chroom VI gebruikt. Vul maar eens in op google. Dat wil je niet inademen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu