Geen water uit thermosthatische mengkraan terwijl er wel waterdruk is

mmaurer

  • #1
Hallo,


Sinds kort geen water uit de douche. Alle kranen doen het verder maar de douche kraan (type Grohe Grohtherm 3000 Cosmopolitain) levert geen druppel water meer sinds kort. Dat douchet niet lekker ;-). Het bad doet het wel en alle andere kranen ook dus het lijkt een (mechanisch) probleem met de kraan. Zowel warm, koud, douchkop en regendouche komen geen druppel uit.

Na wat zoekwerk heb ik de kraan open kunnen maken (knoppen en dekplaat eraf). Ik zie geen duidelijke problemen. Ik lees dat de keerkleppen/terugslag klep dit kunnen veroorzaken. Maar ik heb geen idee hoe verder. De gebruiksaanwijzing is erg cryptisch. Zie link

https://cdn.cloud.grohe.com/tpi/1000/1900/1990/1998/1998199/original/1998199.pdf

Ik zie twee inbus aansluitingen (A) en ik denk dat ik dit open moet maken om bij de keerkleppen te komen. Maar ik die ook een schroef (B). De inbus krijg ik niet open omdat het diepliggend is en ik geen kracht kan zetten. Ik moet een andere sleutel kopen denk ik. Of is hier ander gereedschap nodig? En dit gaat gewoon linksdraaiend open?

Kan er wat anders aan de hand zijn?

Kraan 2 - met tekening.jpg
 

Henk253

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er zijn ook lange inbus sleutels met handvat.
Net achter die keerkleppen zit volgens mij ook een zeefje.
1684488367059.png
 

mmaurer

  • #3
Ik ben er achter dat ik dus die keerkleppen of de thermoelementen kan vervangen. De keerkleppen worden met koperen klep en al geleverd en zijn toch al 40 eu p.s. Geen idee welk onderdeel vervangen moet worden.

Morgen kijk ik naar de keerkleppen, rubbers en zeef en dan zie ik verder.
 

Henk253

Vaste Beantwoorder
  • #4
Keer klep is wel goed hoor die zeefjes vaak verstopt vaak bij aanpassing leidingen dat meen de leidingen niet gaat door spoelen.
Het thermoelement is wel goed, je zei dat geen water krijgt en ik zag complete keerklep voor 25,50 ps
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu