Geen warmtevraag Vaillant hrSolide

brrrrrrr

  • #1
Hoi,

disclaimer vooraf: Ik krijg half december een nieuwe ketel wegens een pomp die al niet lekker werkt in de huidige (oude) ketel. Lukt het niet om dit te fixen is het jammer, maar niet het eind van de wereld :-)

------

Sinds de zomer woon in in dit huis met de Vaillant hrSolide ketel, waarvan bij verkoop huis al gemeld werd dat deze aan vervanging toe was. Ik moet bijv. zo nu en dan de ketel resetten om warm te kunnen douchen (maar dit gaat dan altijd goed).

Nu het wat kouder is toch de verwarming aangezet en loop tegen het volgende aan: er komt geen warm water naar de vloerverwarming / radiatoren. Heb de handleiding gelezen, en zie dat als ik de status opvraag de ketel zegt in zomerstand te staan of geen warmtevraag via eBus (S.31). Als ik via de settings kijk dan staat de ketel niet in zomerstand. Als ik de schoorsteenveger functie aanzet dan komt er warm water naar de vloerverwarming & radiatoren.

Ik vermoed, maar weet niet hoe ik dit kan met zekerheid kan vaststellen, dat OF de thermostaat (Honeywell t87g2014-e) geen warmtevraag doorstuurt naar de ketel OF er iets in de printplaat stuk zit van mijn hrSolide ketel dat de warmtevraag simpelweg niet goed verwerkt wordt.

Heeft iemand van jullie misschien nog wat tips hoe ik hier achter zou kunnen komen? De thermostaat toont niets van een foutmelding.. Zoals geschreven, als het niet opgelost kan worden dan is het een tijdelijk probleem, maar begint wel wat fris te worden dus zou fijn zijn als ik wel gebruik van mijn verwarming kan maken.
 

Wim28

  • #2
Ik heb een Vaillant HR Solide 24-28. van de 21e eeuw.
Mijn thermostaat is heel simpel: de 2 draadjes verbinden = ketel aan, geen verbinding, geen warmte.
Als je de kap vd ketel afhaalt, zie je de 2 draadjes binnen komen. Als je die 2 draadjes verbindt zou de ketel moeten aanslaan.... Let op! mijn ketel heeft dus een 2 draads thermostaat. ik meen dat moderne thermostaten 3 draadjes hebben, of .....

Ik ben slechts een gebruiker, geen installateur oid.
groetjes Wiem.
 

Ceeshobby

  • #3
Zou je een paar foto’s kunnen maken van de ketel en hier plaatsen.
Ook van de leidingen onder de ketel.
Succes
 

brrrrrrr

  • #4
@Wim28 Ik heb de 2 draden (die ik ook lijk te hebben) vast zitten - slot 3+4 (waar ze volgens handleiding ook horen)

@Ceeshobby - aantal foto's toegevoegd.

IMG_20221117_091611.jpg IMG_20221117_091623.jpg IMG_20221117_091641.jpg IMG_20221117_091653.jpg IMG_20221117_091713.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu