Geen warm water van Stadverwarmingsunit naar verdeler...

Robkuh84

 • #1
Hallo allemaal,

Ik zit met het volgend:
Er lijkt geen warm water van mijn stadverwamingsunit naar de verdeler van de vloerverwariing (en verwarmingen boven) te gaan. Bijgevoegd 2 foto's met de situatie met op foto 1 enkele Letters.

- A --> Ik heb het idee dat het warme water hier het huis in komt. Deze buizen zijn warm
- B --> Ik heb het idee dat deze buizen onder de vloer doorgaan en op foto 2 weer boven de grond komen.
- C --> Deze buis is nog warm
- D --> Beide hendels stonden (zoals op de foto te zien is) op off. Inmiddels heb ik deze een kwartslag omlaag gedaan en op ON gezet.Maar ik merk geen verschil
- E --> Hier lijkt de warmte te stoppen
- Foto 2 --> De buizen die naar links lopen gaan naar de eerste verdieping. Het lijkt mij dat deze voor de verwarming boven zijn.
- Niet 1 van de buizen op foto 2 wordt warm
- De verwarming op de slaapkamer/badkamer wordt niet warm.

Het probleem lijkt dus bij punt E te zitten. Kan iemand mij vertellen hoe ik het warme water voorbij punt E krijg?

Alvast bedankt voor jullie hulp!!!

Rob

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn88

  • #2
  De motor bij E erafdraaien met de grote zilverkleurige wartel net achter de motor dan controleren of het pinnetje wat je dan ziet wel naar buiten komt, dit zal ook direct voelbaar zijn doordat de leiding meteen zal opwarmen bij demontage van de motor
  Als dit allemaal goed is kan de motor nig defect zijn of deze wordt niet meer aangestuurt door de thermostaat die eventueel batterij gevoed is (batterijen vervangen)
   

  Hessie

  Specialist Verwarming
  • #3
  De vloerverwarmingsverdeler die je hebt hangen is ook niet goedgekeurd voor stadsverwarming trouwens, ik mis een RTL ventiel in de retour en een keerklep.
   

  De loodgieter

  Vaste beantwoorder
  • #4
  Ook hier weer geen ontluchters op het hoogste punt bij de verdeler.
  Waar lucht zit komt geen water.

  John
   

  Robkuh84

  • #5
  Hallo allemaal,

  I.v.m. een vakantie heb ik niet de mogelijkheid gehad om te reageren. Ik heb Marcn88 advies opgevolgd en de motor bij E eraf gedraaid. Dit was het probleem!

  Nu zit ik met onderstaand probleem. Het advies was om elke dag de thermostaatknop in de meterkast 2 graden te verhogen. Dit doe ik trouw, maar het het werd al snel 27 graden in huis, terwijl ik de thermostaat op 15 had staan. Het lijkt dus of de draadloze kamerthermostaat geen verbinding heeft met het kastje (A op de foto) bij de verdeler. Echter als ik de kamerthermostaat op bijvoorbeeld 28 zet, dan spring het kastje bij de verdeler wel aan. Iemand enig idee wat er fout gaat?

  Ook ben ik geschrokken van de berichten van Hessie en De Loodgieter. Is deze verdeler echt niet geschikt voor vloerverwarming en zit de ontnuchter echt verkeerd? En zo ja, hoe kan ik dit het beste aangeven (d.m.v. bewijs) bij het bedrijf dat dit heeft geïnstalleerd?

  Voor de zekerheid heb ik nog maar en foto van de verdeler toegevoegd.

  Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen nu de koudere dagen eraan komen. Mochten jullie meer informatie nodig hebben, dan hoor ik het graag!

  p.s. het gaat om de volgende kamerthermostaat: Watts belux Pro

   

  Marcn88

  • #6
  U geeft an de motor gedemonteerd te hebben bij e hiermee weet u dus dat of de motor defect is of geen aansturing krijgt, dit is te meten dus kijken of de motor wel voeding krijgt als dit t geval is, is de motor defect en dient vervangen te worden omdat deze motor er dus voor zorgt dat de verwaeming aan of uit gaat dmv de kamerthermostaat, nu u deze verwijdert hebt gaat de verwarming dus niet meer uit hij kan immers de leiding niet meer afsluiten als ie eraf ligt
  Kortom doormeten en eventueel motor vervangen of kijken waarom deze geen spanning krijgt
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu